IMA Extra stöd och anpassning

En utbildning för dig som har behov av vuxna omkring dig och en trygg studiemiljö.

Om din utbildning

Individuellt alternativ, Extra stöd och anpassning (ESA) riktar sig till dig som är i behov av omfattande vuxenstöd och trygg studiemiljö. Du arbetar i en klass med 13-15 elever och har en skoldag från 8.45 till 13.30 utan håltimmar. På ESA arbetar vi utifrån en tillgänglig lärmiljö och med hög vuxentäthet. För att du ska känna dig trygg har vi hemklassrum och vi äter alltid lunch tillsammans i vår egen del av skolans matsal.

Innehåll

På Individuellt alternativ, extra stöd kan vi erbjuda följande ämnen:
• Bild
• Engelska
• Idrott och hälsa
• Matematik
• Modersmål
• So-ämnen (samhällskunskap, historia, religion, geografi) eftersom vi har en långsam studietakt läser vi ett so-ämne varje läsår.
• Svenska
• Svenska som andra språk
Vilka ämnen/kurser du läser beror på vad du behöver och vad du har för mål med din utbildning. Du läser de grundskoleämnen som behövs för att du ska kunna söka till en annan utbildning, till exempel ett annat IM-program eller ett nationellt gymnasieprogram.

Praktik och andra insatser

Är du intresserad av praktik kan du gå i en praktikklass som varvar studier med praktik.
För att öka kamratskap och umgänge ordnar vi viss verksamhet efter skolan som tjejgrupper, sportaktiviteter, datorspel och brädspel.
För att din skolgång ska fungera så bra som möjligt har vi nära kontakt med de vuxna som är viktiga i ditt liv. Vi arbetar med att få en bra gruppsammansättning och en trygg lärmiljö för våra elever.

Längd

Hos oss får du arbeta i din egen takt och dina studier kan vara mellan 1 och 4 år.

Efter din utbildning

Efter att du genomfört utbildningen får du ett gymnasieintyg. Detta ger dig möjlighet att söka vidare till yrkesintroduktion, programinriktat val, ett nationellt gymnasieprogram, folkhögskola, vuxenutbildning, till arbetslivet eller annan verksamhet.
Tillsammans med studie- och yrkesvägledare får du möjlighet att planera dina fortsatta studier. Om du vill börja arbeta efter skolan så hjälper vid dig att få kontakt med Arbetsförmedlingen.

Ansökan

Du söker till programmet tillsammans med din studie- och yrkesvägledare.

Frågor om utbildningen?

Du är välkommen att kontakta:

Rektor

Karolina Möller
Telefon: 072-553 84 80
E-post: karolina.moller@educ.goteborg.se

Mottagningsansvarig
Åsa Dahlberg
Telefon: 072-856 54 47
E-post: asa.dahlberg@educ.goteborg.se

Studiebesöksansvarig
Cecilia Hackzell
Telefon: 070-785 96 30
E-post: cecilia.hackzell@educ.goteborg.se