Byggnadssnickare


Är du intresserad av att jobba med trähantverk och vill ha ett arbete som kräver stor yrkesskicklighet och en hel del påhittighet? Då är byggnadssnickare ett jobb du ska titta närmare på.

Som byggnadssnickare gör du alla träarbeten på ett bygge från att sätta upp formar för betonggjutning till att bygga mellanväggar och spika tak. Slutresultatet av ditt arbete kan bli allt från ombyggnader till färdiga hus och Attefallare till hela villor. 

Hos oss lär du dig allt du behöver om trämaterial, verktyg, maskiner och arbetsmetoder för att bli en duktig snickare. Och med tillval som Hållbart samhällsbyggande, Husarkitektur och Entreprenörskap kan du spetsa dina yrkeskunskaper redan under gymnasietiden.

Vill du redan nu förbereda dig för vidare studier ska du titta närmre på vår högskoleförberedande utbildning  Byggnadssnickare med inriktning mot arkitekt & ingenjör.

Med tillval som Husarkitektur, Entreprenörskap och Hållbart samhällsbyggande och kan du spetsa dina yrkeskunskaper redan under gymnasietiden. På alla våra yrkesprogram har du möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet.