På gång

Personliga studiebesök i coronatider, gamification, och branschskola

Vill du komma på ett personligt studiebesök?

Vi har nu haft ett par digitala öppet hus. Kanske såg du oss där och vill veta mer? Kanske är du nyfiken på skolans lokaler, verkstäder och våra yrkesinriktningar?

Då är du välkommen på ett personligt studiebesök!

Välkommen att kontakta våra rektorer för att göra en intresseanmälan.

Benny Olausson, rektor benny.olausson@educ.goteborg.se

Malin Sandgren, rektor malin.sandgren@educ.goteborg.se

Gamification — inte längre ett pilotprojekt!

Vilka effekter kan spelifiering ha på lärandet för elever inom teoretiska ämnen på yrkesprogram? Simon Larsson, matematiklärare på Bräckegymnasiet, har drivit ett pilotprojekt med fokus på spelifierad matteundervisning, i Google som lärplattform. Detta blev lyckat och vi har nu bestämt att det ska användas i alla ämnen. Än så länge innebär det att eleverna samlar poäng när de gör sina skolarbeten och ska på sikt kunna lösa ut dessa mot riktiga belöningar.

Stor efterfrågan på teknisk kompetens

Som du säkerligen lagt märke till byggs det väldigt mycket i Göteborg. För att vi ska kunna fortsätta utveckla staden behövs det fler duktiga arkitekter och ingenjörer som förstår byggbranschen. Under dina tre år på det vi kallar "Särskild variant" är målet att du ska få de kunskaper som krävs för att studera vid en teknisk högskola eller universitet.
Vill du jobba som platschef, ingenjör eller arkitekt i framtiden, och känner att du vill ha en stabil grundförståelse för byggbranschen, är du välkommen till oss. På inriktningen blir man förutom behörig till teknisk högskola också snickare.

Bräckegymnasiet har blivit branschskola inom yrket golvläggare

Vi är stolta över att ha blivit utnämnda till branschskola för yrket golvläggare. Detta innebär att skolan kan ta emot elever från hela landet som vill utbilda sig till golvläggare. Detta är ett kvitto på den höga kvalité vår skola erbjuder inom yrkesutbildningen.

Foto: Marie Ullnert
En elev sitter på en pall och texten På stabil grund