På gång

Gamification, teknikprogram och branschskola

Elever gör PRAO på Bräckegymnasiet

Under en vecka kommer vi få besök av två elever från Nordhemsskolan åk 9. Våra praoelever kommer få prova på olika delar av vår skola, både vara med på några teorilektioner samt i verkstäder och på APL-besök. Vi önskar dem en givande vecka hos oss!

Gamification — pilotprojekt

Vilka effekter kan spelifiering ha på lärandet för elever inom teoretiska ämnen på yrkesprogram? Simon Larsson, matematiklärare på Bräckegymnasiet, driver ett pilotprojekt med fokus på spelifierad matteundervisning, i Google som lärplattform.

Arkitekt eller ingenjör?

Bräckegymnasiets teknikprogram erbjuder en perfekt grund för dig som vill läsa vidare till arkitekt eller byggnadsingenjör.
Kunskap om byggprocessen genomsyrar hela utbildningen där du dessutom får känna på ditt framtida yrke genom att praktisera, antingen hos en arkitekt eller en byggnadsingenjör ute på en byggarbetsplats.

Stor efterfrågan på teknisk kompetens

Som du säkerligen lagt märke till byggs det väldigt mycket i Göteborg. För att vi ska kunna fortsätta utveckla staden behövs det fler duktiga arkitekter och ingenjörer som förstår byggbranschen. Under dina tre år på teknikprogrammet är målet att du ska få de kunskaper som krävs för att studera vid en teknisk högskola eller universitet.
Vill du jobba med detta i framtiden och känner att du vill ha en stabil grundförståelse för byggbranschen är du välkommen till oss.

Bräckegymnasiet har blivit branschskola inom yrket golvläggare

Vi är stolta över att ha blivit utnämnda till branschskola för yrket golvläggare. Detta innebär att skolan kan ta emot elever från hela landet som vill utbilda sig till golvläggare. Detta är ett kvitto på den höga kvalité vår skola erbjuder inom yrkesutbildningen.

Foto: Marie Ullnert