Elevkåren


"Vi finns till för att ge dig som elev en mer givande skolgång. Vi finns istället för ett elevråd, och här har du möjlighet att lyfta frågor som känns viktiga för dig. Tanken är att vi ska fixa olika aktiviteter så som insparksfester, föreläsare, olika spel på skolan med mera, men också påverka saker som är viktiga för att lektionerna ska fungera så bra som möjligt för alla", säger Hannah Leuchovius i BA2TB, aktiv i elevkåren.

Det är också elevkåren som tar kontakt med studentmösseföretagen och ser till att skolans elever kan köpa sin mössa till en bra pris och samtidigt vara säkra på att få en mössa av god kvalitet som tillverkats under schysta villkor samt att den levereras i tid. Om din familj inte har råd att köpa en studentmössa har du möjlighet att ansöka om en gratis mössa.

På Bräckegymnasiet tycker vi det är viktigt att bilda eleverna inför den ibland "tuffa", manliga jargongen som finns på en del arbetsplatser. Målet är att vi alla ska komma ut till arbetsplatserna med bra självförtroende och våga tänka i egna banor.  På så sätt utvecklar vi byggbranschen tillsammans till att bli ännu bättre än den är idag. Vi kommer framöver att jobba mycket med jämställdhetsfrågor, olika sexuella läggningar samt självförtroende och självkänsla.

Vi har möten med skolledningen om vi vill ta upp något med dem, så som föreläsare, behov av nya stolar i klassrummen, förberedelser för aktiviteter osv. I huvudsak har vi våra möten med de elever som sitter med i elevkårsstyrelsen. Vi söker hela tiden efter nya elever som vill bli aktiva i elevkåren, gärna från alla årskurser. 

På länken till Sveriges elevkårers hemsida får du svar på många frågor om hur en elevkår fungerar.

Sveriges elevkårer