Aktuellt

 • Sommarlov och höststart

  Publicerad 5 juni 2019
  5 juni gick våra ettor och tvåor på ett välförtjänt sommarlov. Höststart för de nya ettorna är den 19 augusti och för tvåor och treor är det den 21 augusti.
 • Student 2019!

  Publicerad 28 maj 2019
  27 maj tog våra treor studenten. Här kan du se bilder och höra ett klipp från Sveriges radio P4 som intervjuade lärare och studenter. Lycka till i framtiden!
 • Tips från Polisen om studenten

  Publicerad 21 maj 2019
  Grattis till din kommande student! Vi vill att ditt studentfirande ska vara tryggt och säkert. Studentflaken är en härlig tradition, men det kan också hända olyckor.. ”Jag vet” tänker du… men det finns lagar och regler för vad som gäller på ett studentflak. Din klass behöver ha koll på det här:
 • Bli plåtslagare!

  Publicerad 13 maj 2019
  Följ med upp på taken och in i verkstaden och träffa fyra hängivna plåtslagare i vår film om plåtslagaryrket:
 • Elever med entreprenörsdriv!

  Publicerad 11 april 2019
  Den 12:e april mellan klockan 10.00-14.00 säljer Bräckegymnasiets unga företagare sina egenproducerade produkter.
 • Student 2019!

  Publicerad 1 april 2019
  Måndag 27 maj kl. 9.20-11.30 har Bräckegymnasiet studentexamen. Föräldrar, släkt och vänner är hjärtligt välkomna att ta emot eleverna på din examensdagen utanför hus Najaden, Teknikgatan 1, Lindholmen. Schema för utspring läggs upp på hemsida och sociala medier en vecka innan avslutningsdag.
 • Elever med entreprenörsdriv!

  Publicerad 26 februari 2019
  På skolan finns just nu ett café som drivs av elever som UF-företag - det blir mycket fika i korridorerna!
 • Frukost i elevcaféet på fredagar

  Publicerad 12 november 2018
  På fredagar bjuder vi våra elever på frukost i elevcaféet. Frukost serveras mellan 7.30-8.20. Kom och starta dagen med oss!
 • Tack alla besökare på gymnasiemässan!

  Publicerad 12 oktober 2018
  I tre dagar har elever och lärare berättat om vår skola på gymnasiemässan. Många ungdomar och föräldrar var intresserade vilket är väldigt roligt.
 • Bräckegymnasiet på gymnasiedagarna 9-11 okt

  Publicerad 2 oktober 2018
  Gymnasiemässan har varit väldigt välbesökt och det är roligt! Vill du veta mer om vår skola och vilka inriktningar vi har? Besök oss i vår monter under Gymnasiedagarna för att få mer information. Du hittar oss i monter F02:21
 • Skolval och bokbord

  Publicerad 29 juni 2018
  På Bräckegymnasiet kommer vi 2018 anordna skolval och i anslutning till det så kommer riksdagspartierna att ha bokbord i caféet.
 • Projekt på fredagar under hösten

  Publicerad 23 maj 2018
  Nytt för detta läsår är att årskurs ett har ämnesövergripande projekt på fredagarna. Varje vecka är det ett gymnasiegemensamt ämne som genomför ett projekt med anknytning till yrkesämnena. Målet är att knyta ihop teori och praktik och sätta teoretisk kunskap i ett verkligt sammanhang.
 • Betongare på riktigt!

  Publicerad 9 februari 2018
  Målinriktad elev från Bräckegymnasiet snart färdig betongarbetare!
 • Förberedelser inför Yrkes-SM i Uppsala 25-27 april

  Publicerad 26 januari 2018
  Just nu tränar elever för fullt inför yrkes- SM 2018. Domare från plåtslageribranschen har utsett bästa bidrag. Detta skickas nu till branschens skola i Katrineholm för vidare bedömning. Snickarna vässar sin teknik när det gäller att bygga en vägg med fönster.
 • Grävmaskinist för en dag!

  Publicerad 15 december 2017
  Sedan några månader har Bräckegymnasiet en grävmaskinsimulator installerad. Här kan du prova på att vara anläggningsmaskinförare för en dag. Koordination och precision -är det dina starka sidor? Då är detta yrke något för dig!
 • Glastekniker på riktigt!

  Publicerad 6 december 2017
  Power Elzion, elev i klass FFL3A praktiserar på företaget Marieholms glas. Hans yrkeslärare Paul Reitz och jag åker ut och träffar honom en, solig tisdag i december. Jag får möjlighet att ställa några frågor till honom om hans APL i företaget.
 • Flickor gjorde prova-på-dag på Bräckegymnasiet!

  Publicerad 29 november 2017
  Närmare ett hundra flickor från årskurs 8 och 9 deltog i det stora eventet på Bräckegymnasiet tisdagen den 28 november. Eleverna testade, under ledning av våra yrkeslärare, att hantera pensel och skruvdragare i våra verkstäder. Uppdraget var att tillverka en dekorerad fågelholk.
 • Stipendier till studenter i år tre 2017

  Publicerad 2 juni 2017
  HIGAB, Göteborgs Byggmästareförening samt Maskinentreprenörerna delade ut stipendier till elever som på ett förtjänstfullt och föredömligt sätt genomfört sin gymnasieutbildning.
 • Nybakade studenter från bygg-och anläggningsprogrammet på Bräckegymnasiet!

  Publicerad 1 juni 2017
  Nu har eleverna i årets årskurs tre tagit studenten! De har träffat sina klasskamrater och sin mentor sista gången i alla fall i gymnasieskolans värld. Ut i friheten som nybakad student och ett stort lycka till i framtiden. Tack för att vi fick ha hand om er utbildning under dessa tre år!
 • Bräckegymnasiet satsar på framtiden!

  Publicerad 19 april 2017
  Gå vår särskilda variant – inriktning husbyggnad mot ingenjör! Inriktningen leder till behörighet att söka teknisk högskola samtidigt som du får yrkesexamen som byggnadssnickare.
 • Anläggare på riktigt!

  Publicerad 28 februari 2017
  En solig februaridag åkte läraren i anläggning Björn Gudmundson och jag ut till Onsala för att besöka eleven Emil Sandelius. Han har praktikperiod och har några månader kvar innan han tar sin yrkesexamen på Bräckegymnasiet.
 • Lektion om ekosystemet på Universéum på engelska.

  Publicerad 3 februari 2017
  Visst måste vi visa våra finska gäststudenter Universéum! Samtidigt passade det bra att de fick bekanta sig med våra snickarelever. Vår lärare i naturkunskap Simon Larsson guidade i regnskogen på engelska.
 • Bräckegymnasiet tog brons i EuroSkills!

  Publicerad 6 december 2016
  Daniel Carlberg, tidigare elev på Bräckegymnasiet tog en bronsmedalj i mureri i EuroSkills. Det var hög konkurrens med 13 länder representerade. Rickard Levin Andersson tävlade i byggnadsplåtslageri och kom på sjunde plats. Stort grattis till er båda!
 • Golvläggning på riktigt!

  Publicerad 20 oktober 2016
  Två elever i FFL2A, Rebecca Bohlin Alenfors och Niklas Jansson, praktiserar på Randéns Mattor AB. Det är i början av höstterminen och Rebecca har nyligen startat sin APL. Niklas har varit ute tre praktikperioder redan. På företaget jobbar också Michèlle Andersson sedan fyra år.
 • Snickeri på riktigt!

  Publicerad 14 september 2016
  Fyra elever i BA3TB gör APL på tre olika företag i Göteborgstrakten. Hur går det för dom? Vad har de för framtidsplaner? Nedan får du svar i ord och bild.
 • Rundgången

  Publicerad 30 augusti 2016
  Bygg- och anläggningsprogrammet börjar med rundgång!
 • Bräckegymnasiet fick silver i Yrkes-SM i Malmö!

  Publicerad 10 maj 2016
  Bräckegymnasiet representerades av bland andra Omari Yusufu och Johan Larsson i BA3H. De tävlade i inriktningen betong och lyckades efter en spännande upplösning och ett tufft motstånd ta hem ett silver till Bräckegymnasiet. Ett stort grattis till dem!
 • Framgångsrik tjej inom anläggning

  Publicerad 7 april 2016
  Nu är uttagningen till Yrkes-SM för grenen anläggare klar. Av sammanlagt tolv uttagna elever från hela Sverige är Emilia den enda kvinnan i anläggning. Jag ringde upp henne på praktiken som hon gör på Tekniska förvaltningen, Mölndals Stad, och ställde några frågor.
 • Bräckegymnasiets elever åker på utlands-APL.

  Publicerad 30 mars 2016
  Hur skulle det kännas att åka utomlands till Italien, Tyskland eller Finland en månad i vår? Härligt, inte sant. Det är just detta som en grupp på tio elever inom bygg- och anläggning gör i april.
 • Religionsdagar

  Publicerad 16 mars 2016
  Varje år brukar Bräckegymnasiet ordna en religionstemadag för elever i årskurs 3 - så även i år.