Foto: Suzanne Dahlin

Om äldreboendet

Du som bor här ska kunna känna dig trygg, delaktig och nöjd. Målet för oss är att du ska få det stöd du behöver för att leva ett gott och självständigt liv, utifrån dina förutsättningar och val. Vi arbetar utifrån ett inkluderande synsätt där alla är välkomna på samtliga aktiviteter. Björkekärrshus äldreboende är rökfritt inomhus. Vi är miljömedvetna och arbetar för ett avfallssnålt äldreboende med färre engångsprodukter och välplanerade måltider för minskat matsvinn.

Så här bor du

Den lägenhet du hyr är 34-36 kvadratmeter stor och utrustad med badrum och pentry. Till lägenheten hör antingen balkong eller uteplats.

När du flyttar in tar du med de möbler du vill ha. Tänk på att välja dem som samtidigt ger dig rörelseutrymme i din nya bostad. En höj- och sänkbar säng redan finns på plats. Du tar också med kläder och andra privata saker du vill ha och tycker om, samt de hjälpmedel du behöver, till exempel din rollator om du har en sådan. I TV-utbudet ingår de vanligaste kanalerna. För att använda Internet behöver du själv ordna ett abonnemang.

I vardagsrummet som finns gemensamt för alla på varje våning kan du umgås med andra, kanske spela spel eller lyssna på högläsning. Under den varmare årstiden umgås och fikar vi gärna tillsammans i vår härliga trädgård eller på våningens stora balkong.

Dina behov i centrum

Du som bor här har en utsedd kontaktperson. Kontaktpersonens uppgift är att, tillsammans med sina kollegor, underlätta för dig så att du ska kunna fortsätta att leva det liv du vill utifrån dina egna förutsättningar. Har dina närstående frågor är även de välkomna att vända sig till din kontaktperson.

Personal dygnet runt

Det finns alltid tillgång till omsorgspersonal. Skulle du bli sjuk eller behöver annan medicinsk hjälp finns sjuksköterskor på plats på vardagar under dagtid. Dygnets övriga tider kan du, om det behövs, få hjälp av hemsjukvården. Sjuksköterskan kontaktar läkare vid akuta behov oavsett tid på dygnet.

Trygghetslarm finns installerat i din lägenhet och kostar inget extra. Det finns personal i huset dygnet runt som du kan larma för att få hjälp när du behöver.

Ett hus där människor möts

I Björkekärrshus finns 97 lägenheter, fördelade över sex avdelningar. På tre av dem bor personer med demenssjukdom.
I bottenplan finns ett bubbelbad för dig som bor här. Vi erbjuder även taktil massage. I källarplan finns en frisör där du kan beställa tid. När du behöver tandläkarbesök och fotvård kan vi ordna det också.

I entréplan finns en kiosk med café samt en glasskiosk med självbetjäning. I huset finns också ett gym med bastu. Gymmet besöks flitigt under vardagsförmiddagar, och efter överenskommelse, av pensionärer som bor i närområdet. I de gemensamma lokalerna träffas pensionärsföreningar för att spela bridge och canasta, ha fester samt föreläsningar.

I entréplan finns också Björkekärrshus restaurang som är öppen vardagar klockan 9.30-14. På flanken har vi Björkekärrs träffpunkt som är en mötesplats för alla seniorer. Våra många besökare bidrar till liv och rörelse i huset.

Trädgårdar och närhet till service

Till äldreboendet hör tre lummiga trädgårdar. De har asfalterade gångvägar och gott om bänkar. I närheten finns Stabbetorget där du hittar vårdcentral, apotek, mataffär, caféer, restaurang och andra affärer. Busshållplats finns vid Stabbetorget. Till badplatsen vid Härlanda Tjärn är det inte långt och sommartid åker vi ibland dit på utflykt.

Dina anhöriga

Dina anhöriga är alltid välkomna hit. Ibland bjuder vi in till anhörigcafé då vi under lättsamma former pratar och umgås. Dessutom får dina anhöriga reda på vad som händer på ditt äldreboende via brev hem och på våra anslagstavlor.

Vill du komma på besök?

Om du vill se hur vi har det på Björkekärrshus är du varmt välkommen att besöka oss. Kontakta vår omsorgshandledare för att boka in en tid så att vi har möjlighet att ta emot dig på bästa sätt.

Telefon till omsorgshandledare: 031-365 52 99