Foto: Marit Lissdaniels

Aktiviteter

På Björkekärrshus äldreboende erbjuds du ett flertal aktiviteter. Du har tillgång till äldreboendets badanläggning och kan besöka Björkekärrs träffpunkt som har sina lokaler i samma hus.

Många aktiviteter är tillsammans med träffpunktens besökare såsom dans till levande musik varje fredag, bingo och pysselgrupper. Du kan delta i inomhusboule eller gymnastik. De musikala besöken vi får från Speldags, ger dig möjlighet att njuta av levande musik och underhållning. I Minnenas café minns vi tillsammans från olika årtal. Populära är också de särskilda dam- och herrgrupperna med tillfälle till goda samtal. Vi bjuder ibland in till filmvisning, trubadurkvällar, grillaftnar och julfester.

På respektive avdelning ordnar vi också aktiviteter utifrån önskemål. Det kan till exempel vara att spela sällskapsspel, sjunga, spontandansa och ha gymnastik. Du kan också om du vill delta i gudstjänst i svenska kyrkans regi.

På varje våning finns en anslagstavla med aktuell information om vad som händer på äldreboendet.

Vår fina badanläggning hittar du på källarplan.

Aktiviteter är bra på flera sätt

Genom att delta i aktiviteterna får du både fysisk och mental stimulans. Aktiviteterna stärker också gemenskapen och är en möjlighet att träffa grannar.

Restaurang och träffpunkt

På entréplan finns Björkekärrshus restaurang och Björkekärrs träffpunkt som är en mötesplats dit alla är välkomna.