Frida Winter

Om daglig verksamhet Björkbacken

Björkbackens dagliga verksamhet vänder sig till dig som har en förvärvad hjärnskada. Här kan du träna dina sociala, kognitiva och verbala funktioner.

Inriktning

Vi vänder oss till dig som har en förvärvad hjärnskada. 

Antal deltagare

Vi har plats för 15 deltagare.

Arbetssätt

Hos oss får du möjlighet bibehålla/ träna dina kognitiva, verbala, fysiska och sociala förmågor. Målet är att du ska utveckla och bibehålla dina funktioner efter din skada.

Personal

Här arbetar en stödassistent, arbetsterapeuter och två stödpedagoger.

Förutom svenska talar vi också persiska.

Lokaler

Verksamheten ligger i det natursköna Högsboområdet. Vi finns i bottenvåningen på ett suterränghus där övervåningen är ett särskilt boende.

Inne

Lokalen är på ett plan, i bottenvåningen på ett suterränghus med stora, öppna och ljusa ytor.  Vi har ett ”uterum” som är inglasat där vi har olika typer av aktiviteter. Vi har ett stort allrum som fungerar som ett datarum, matsal och aktivitetsrum.

Ute

Vi har en fin trädgård med växthus. Under vår- och sommarsäsongen arbetar vi mycket i trädgården där vi driver upp och odlar tomatplantor, squash, gurka och potatis.

Mat

Här har du möjlighet att värma din egen mat, beställa och vissa dagar har vi också köksträning. 

Hjälpmedel

Hjälpmedel finns i olika former som taklyft, massagestol, arbetsstolar och turner.

Resa hit

Du kan åka till Lantmilsgatan med färdtjänst och flexlinje. Om du reser med spårvagn kan du gå av vid hållplatsen Lantmilsgatan. Det finns parkeringsmöjligheter för bil i närheten.