Foto: Mostphotos

Om äldreboendet

Björkåshemmet ligger mitt i det trivsamma och charmiga bostadsområdet i Järnbrott. Det finns 25 lägenheter fördelat på 3 våningar. Vi erbjuder service och omvårdnad dygnet runt av välutbildad personal och sjuksköterska.

Lägenheterna

Det finns 25 lägenheter fördelat på 3 våningar. Lägenheterna är på 40 kvadratmeter och har ett pentry och badrum med dusch. Endast säng och madrass ingår. Du betalar själv för läkarbesök, läkarkonsultationer, medicin, tandvård, fotvård och hårvård. Du betalar också för egna hygienartiklar, telefonräkningar, prenumerationer, hemförsäkring och liknande utgifter.

Omgivningen

Björkåshemmet ligger mitt i ett trivsamt och charmigt bostadsområde i Järnbrott. Här har du nära till Radiotorget och små butiker, men också till natur och grönska. Flexlinjen har hållplats utanför entrén.

Trygghet och bemötande

Vi vill skapa ett boende där vi själva vill bo i framtiden, vårt mål är att skapa trygghet och en meningsfull vardag för våra hyresgäster. Vi arbetar med varma händer och gott bemötande mot både kollegor, hyresgäster och anhöriga. När du flyttar in på Björkåshemmet får du en kontaktman. Det är i regel en undersköterska med ett särskilt ansvar för att lära känna dig och dina behov.

Omvårdnad

Vi erbjuder service och omvårdnad dygnet runt av välutbildad personal och sjuksköterska. Sjukgymnast och arbetsterapeut besöker boendet varje vecka. Aktiviteter kan ske både enskilt och i grupp. Vi arbetar utifrån den enskildes önskningar och behov. Vårt mål är att din omvårdnad i så stor utsträckning som möjligt ska bli anpassad till dina behov utifrån dina förutsättningar. Vi utgår ifrån vad du behöver, uppskattar och är van att göra. Vi vill på olika sätt stimulera till att du kan vara självständig och delaktig så långt det går. Vi stöttar dig i det du behöver hjälp med.

Kontakta oss gärna vid frågor

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring boendet!