Foto: Gerd Polheimer

Vår förskola

Biskopsgatans förskola består av fyra avdelningar och ligger i stadsdelen Lundby. Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande miljö både inomhus och utomhus. Ledord för vår verksamhet är trygghet och gemenskap.

Avdelningar och personal

Vår förskola startade i juni 2013 och ligger i nära anslutning till Krokängsparken och Eriksberg. På förskolan går det cirka 76 barn uppdelade på fyra avdelningar – Saltkråkan, Villa Villekulla, Bullerbyn och Katthult. Samtliga är 1-5-årsavdelningar På varje avdelning arbetar både förskollärare och barnskötare. Hos oss vistas barnen i fräscha lokaler med både enskilda och gemensamma utrymmen. Vi har en trivsam miljö och bra samarbeten mellan avdelningarna.

Pedagogik

Vårt arbetssätt och förhållningssätt utgår från läroplanen för förskolan. Vi pedagoger är medupptäckare med barnens intresse och nyfikenhet som utgångspunkt och låter detta navigera oss i vår verksamsamhet. Genom att ta tillvara på barnens nyfikenhet lägger vi grunden samt uppmuntrar till ett fortsatt lustfyllt lärande. Vår vision är att pedagoger och barn ska ha roligt tillsammans och på så sätt skapa förutsättningar för fortsatt lärande.

Stor och härlig gård

Hos oss tillbringar vi en stor del av dagen på vår stora, fina gård. Gården är utmanande och det finns mycket att göra, barnen kan gunga, klättra i klätterställningen och åka rutschkana. En del av gården är asfalterad vilket passar utmärkt för att cykla på men vi har också stora gräsytor. På våren planterar barnen egna blommor och grönsaker i våra pallkragar. De barn som behöver sova på dagen gör det i sina egna vagnar ute på gården.

En dag på förskolan

Våra dagar innehåller aktiviteter både ute och inne även om vi försöker vara utomhus så mycket som möjligt. Planerade aktiviteter blandas med barnens egna önskemål och ger även utrymme för spontanitet. Vi gör även en del utflykter till närliggande lekplatser, till hamnen och grönområden.

Vi har egen kock

På förskolan lagas all mat på plats av vår egen kock. Det gäller frukost, mellanmål och lunch. En stor del av maten är ekologisk.

Besök på förskolan

Alla besök för visningar av förskolan är inställda tills vidare på grund av Covid 19. När vi erbjuder visningar igen uppdaterar vi informationen här.