Vuxna i lärande

För dig som är vuxen och studerar har biblioteket mycket att erbjuda. På bibblan finns datorer, böcker och nätresurser, samt gratis wi-fi. Biskopsgårdens bibliotek är dessutom med i ett samarbete med vuxenutbildningen i Göteborg – ViL, eller Vuxna i Lärande. Just nu är antalet datorer och studieplatser begränsade på grund av restriktioner.OBS! Aktiviteter på biblioteket genomförs under restriktioner det kan finnas begränsad tillgång till platser för att delta och du kan behöva anmäla att du vill vara med. Hör av dig till oss om du har frågor!

Tel: 031-366 61 00
Skicka mail!


Lärmiljö

I vanliga fall har biblioteket gott om studieplatser och tillgång till studiedatorer. Just nu finns dock begränsningar och besökare till biblioteken i Göteborg uppmanas till snabba ärenden och korta biblioteksbesök. Vi har tagit bort hälften av våra datorer och en stor del av bibliotekets möbler.

Språkcaféer och språkkurser

Svensk flaggaTräna svenska på biblioteket! Om du vill träna på svenska och träffa trevliga människor från hela världen ska du komma till Svenska språkcaféet. Vi pratar lätt svenska, du lär dig nya ord och uttryck, vi fikar tillsammans. Om det är fint väder går vi en promenad i Biskopsgården.

Biblioteksvännernas logotypVår vänförening Biblioteksvännerna i Biskopsgården har flera språkkurser på bibblan i samarbete med olika studieförbund. I vanliga fall kan du lära dig engelska, arabiska, somaliska och turkiska på biblioteket, men just nu är verksamheten pausad på grund av restriktionerna. När nya kurser startas upp kommer information om detta i stadens kalendarium och på Biblioteksvännernas hemsida. Biblioteksvännerna håller också i annan verksamhet på biblioteket, som nybörjarkurser i handarbetstekniker och grafisk design. Formulär för anmälan till kurserna finns på hemsidan:

Anmälan till språkkurser

Läsecirkel på lätt svenska

Symbol för lättläst bokcirkelVill du träna på att läsa svenska tillsammans med andra? Då ska du vara med i bibliotekets läsecirkel på lätt svenska. Vi träffas och pratar om lättlästa böcker vi läst tränar på uttal, lär oss nya ord och de som vill får läsa högt. Anmäl dig på biblioteket eller på tel: 031-366 61 00. Du kan också gå med i gruppen Lättläst bokcirkel på Facebook där finns övningar och annat material för den som vill träna lite extra på boken vi läser.

Läxhjälp

RKUF, Röda Korsets Ungdomsförbund, har läxhjälp på biblioteket två gånger i veckan. Läxhjälpen riktar sig till både barn och vuxna och sköts av frivilliga volontärer. Måndag och onsdag kl. 17-19.

Regler

  • För att kunna följa restriktioner håller läxhjälpen till i Folkhögskolans lokaler, granne med biblioteket.
  • Du måste boka in dig i biblioteksdisken eller på tel: 031-366 61 00 för att vara med.
  • Det finns ett begränsat antal platser till varje tillfälle.
  • Man kan bara boka sig till ett tillfälle i taget.
  • Tvätta händerna och HÅLL AVSTÅND!

Tänk på att du också kan få hjälp på nätet! Läxhjälponline.se har öppet måndag-onsdag kl. 19-21.

Vill du vara med och hjälpa till på biblioteket? Det finns många möjligheter för frivilliga att vara med och göra biblioteket ännu bättre – till exempel genom att volontära som läxhjälpare. För mer information om hur du gör för att bli volontär läs mer här!