Vuxna i lärande


För dig som är vuxen och studerar har biblioteket mycket att erbjuda. På bibblan finns datorer, böcker och nätresurser, samt gratis wi-fi. Biskopsgårdens bibliotek är dessutom med i ett samarbete med vuxenutbildningen i Göteborg – ViL, eller Vuxna i Lärande.

Vuxna i Lärande (ViL) är biblioteksservice för dig som är vuxen och studerar. Du kan bland annat få hjälp med dina läxor, eller gå på språkcafé. Nedan hittar du aktiviteter för vuxenstuderande på Biskopsgårdens bibliotek. Om du vill veta mer om ViL kan du läsa på ViL:s enhetssida. Följ Vuxna i Lärande i sociala medier för att få boktips, studietips och uppdateringar om ViL:s aktiviteter. 

Lärmiljö

På biblioteket finns gott om studieplatser för den som behöver plugga. I studierummet och tysta rummet finns möjlighet att stänga dörren och studera på en lugn plats. Det finns gott om datorer du kan använda på biblioteket. Du kan också skriva ut eller kopiera ditt arbete. 

Språkcaféer

Bästa sättet att lära sig ett språk är att tala det! Därför är vi glada över våra många språkaktiviteter  på biblioteket kan du träna svenska, engelska, arabiska och ryska. Läs mer i bibliotekets program för datum och tider. 

Svenska språkcaféet

Svensk flaggaTräna svenska på biblioteket! Om du vill träna på svenska och träffa trevliga människor från hela världen ska du komma till Svenska språkcaféet. Vi pratar lätt svenska, du lär dig nya ord och uttryck, vi fikar tillsammans. Ibland kommer gäster till språkcaféet och berättar om något, ibland gör vi utflykter eller studiebesök tillsammans. Språkcaféet samarbetar med Göteborgs Stadsteater och Folket bio  därför får vi ibland gratisbiljetter till teaterpjäser och filmvisningar. 

Torsdagar klockan 16.30—18 

Lättlästa bokcirklar

Böcker och litteratur är såklart det viktigaste på biblioteket. I vår lättlästa bokcirkel kan du träna läsning på svenska.

Bokcirkel på lätt svenska

Läs lättlästa böcker på nivå 1 och 2 tillsammans med andra som vill träna läsning. Vi läser högt, lär oss nya ord och tränar uttal. Vi träffas varannan måndag på biblioteket. Vi bjuder på fika!

Varannan måndag klockan 1718. Se bibliotekets program.

Facebook-gruppen ViL:s lättlästa bokcirklar

Läxhjälp

Behöver du lite hjälp med läxan? Varje måndag och onsdag kommer volontärer från RKUF till biblioteket och ger dig individuell läxhjälp. Läxhjälpen är både för barn och vuxna. DROP-IN.

Måndagar och onsdagar klockan 17—19