Vuxna i lärande

För dig som är vuxen och studerar har biblioteket mycket att erbjuda. På bibblan finns datorer, böcker och nätresurser, samt gratis wi-fi. Biskopsgårdens bibliotek är dessutom med i ett samarbete med vuxenutbildningen i Göteborg – ViL, eller Vuxna i Lärande.

Vuxna i Lärande (ViL) är biblioteksservice för dig som är vuxen och studerar. Du kan bland annat få hjälp med dina läxor, eller gå på språkcafé. Nedan hittar du aktiviteter för vuxenstuderande på Biskopsgårdens bibliotek. Om du vill veta mer om ViL kan du läsa på ViL:s enhetssida. Följ Vuxna i Lärande i sociala medier för att få boktips, studietips och uppdateringar om ViL:s aktiviteter. 

Lärmiljö

På biblioteket finns gott om studieplatser för den som behöver plugga. I studierummet och tysta rummet finns möjlighet att stänga dörren och studera på en lugn plats. Det finns gott om datorer du kan använda på biblioteket. Du kan också skriva ut eller kopiera ditt arbete. 

Språkcaféer

Bästa sättet att lära sig ett språk är att tala det! Därför är vi glada över att vi har två språkcaféer på Biskopsgårdens bibliotek  ett på svenska och ett på engelska.

Svenska språkcaféet

Svensk flaggaTräna svenska på biblioteket! Om du vill träna på svenska och träffa trevliga människor från hela världen ska du komma till Svenska språkcaféet. Vi pratar lätt svenska, du lär dig nya ord och uttryck, vi fikar tillsammans. Ibland kommer gäster till språkcaféet och berättar om något, ibland gör vi utflykter eller studiebesök tillsammans. Språkcaféet samarbetar med Göteborgs Stadsteater och Folket bio  därför får vi ibland gratisbiljetter till teaterpjäser och filmvisningar. 

Torsdagar klockan 16.30—18 

Engelska språkcaféet IRL och online

Prata lätt engelska med oss! För dig som pluggar engelska nu eller som kanske vill uppdatera dina gamla engelskkunskaper. Språkcaféet hålls både på biblioteket och digitalt, samtidigt. På plats i biblioteket leds samtalet av Nilo Zamiri och online av Malinda Barrett. Du väljer själv hur du vill delta!

Onsdagar klockan 17.30—19

Online: appen Jitsi Meet, rum: englishbiskop01 Direktlänk

Lättlästa bokcirklar

Böcker och litteratur är såklart det viktigaste på biblioteket. I våra lättlästa bokcirklar kan du träna läsning på svenska och engelska. 

Läsecirkel på lätt svenska

Läs lättlästa böcker på nivå 1 och 2 tillsammans med andra som vill träna läsning. Vi läser högt, lär oss nya ord och tränar uttal. Vi träffas varannan måndag på biblioteket. Vi bjuder på fika!

Varannan måndag klockan 17.30

18 oktober, 1 november, 15 november, 29 november och 13 december.

Facebook-gruppen ViL:s lättlästa bokcirklar

Lättläst engelsk bokcirkel

Studerar du engelska? Eller behöver du fräscha upp språkkunskaperna från skoltiden? Gå med i vår bokklubb där vi läser och diskuterar lättlästa böcker på engelska. Bokklubben är gratis och biblioteket bjuder på fika!

Tisdagar klockan 16—17

2 november och 7 december.

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig inför första träffen. Max 8 deltagare. Till anmälan

Läxhjälp

Behöver du lite hjälp med läxan? Varje måndag och onsdag kommer volontärer från RKUF till biblioteket och ger dig individuell läxhjälp. Läxhjälpen är både för barn och vuxna. DROP-IN.

Måndagar och onsdagar klockan 17—19