Foto: Mattias Reuterberg

Barn & Unga


På Biskopsgårdens bibliotek händer det massor av grejer för barn och unga - barnteatrar, sagostunder och lovaktiviteter.

Till biblioteket kan du bland annat komma på sagostund, bokklubb och barnteater. Under loven har vi aktiviteter för lovlediga barn. På sommarlovet kan du vara med i Sommarboken, en kravlös bokklubb där vi träffas några gånger under sommaren och pratar om böcker vi läst. I Biskopsgården arbetar vi med Bokstart, där nyblivna föräldrar får hembesök av bibliotekarier. Har du bråttom? Låna med dig en bokpåse med sex utvalda böcker som passar perfekt att högläsa tillsammans.

Barnavdelningen

Bilderbokstråk på avdelningen för de minsta

Vår barnavdelning riktar sig till dig som är mellan 0-12 år och här hittar du böcker på svenska och flera andra språk. Här finns lättlästa böcker för dig som börjat läsa själv och kapitelböcker och faktaböcker inom olika ämnen. Vi har också många bilderböcker och pekböcker för de allra yngsta. I vår Äppelhylla finns böcker att läsa med ögon, öron eller fingertoppar. Du får gärna sitta och läsa i våra sköna soffor och här finns datorer att använda för dig upp till 18 år.

Ungdomsavdelningen

Skyltade ungdomsböckerVår ungdomsavdelning har ungdomsböcker på svenska, engelska och flera andra språk. Här finns också manga, fantasy, science fiction och serier. Hit får du gärna komma och plugga, läsa en bok eller låna brädspel.

Program för barn och unga

På Göteborgs Stads kalendarium står bibliotekets programaktiviteter och sidan uppdateras kontinuerligt. Tryckt programinformation finns också att hämta på biblioteket.