Foto: Mattias Reuterberg

Barn & Unga

På Biskopsgårdens bibliotek händer massor av spännande grejer för barn och ungdomar - allt från sagostunder till dataspelsprogrammering ryms under vårt tak!

På Biskopsgårdens bibliotek riktar sig en stor del av verksamheten till barn och ungdomar. Vår nya barnavdelning har fått ett eget rum med mer utrymme och en skofri småbarnsavdelning. Ungdomsavdelningen har flyttats och ligger nu i anslutning till science fiction, fantasy och serier. Biblioteket har en barnbibliotekarie och en ungdomsbibliotekarie. Till dem kan du alltid vända dig om du har frågor, funderingar eller varför inte boktips? 

Sagostunder och sångstunder

Onsdagar jämna veckor är det sagostund på biblioteket kl 9.30-10. Bibliotekarie-Jenny väljer ut sina bästa berättelser och läser för de minsta. Vi träffas vid sex tillfällen under våren med start den 19 september.

Natt på biblioteket. Illustration: Jens Reuterberg

Onsdagar ojämna veckor kommer Lise-Lotte Sundeberg till bibblan och sjunger, ramsar och spelar gitarr för de allra minsta barnen. Fem tillfällen under våren med start den 10 oktober. 

Även om en kan gå på sagostund på biblioteket, så tycker vi att det är jättebra att läsa för sina barn hemma också. Därför går det att låna högläsningspåsar! Du kan låna en tygpåse med fem nya bilderböcker att ta med hem för mysiga soffhäng med dina barn. Läs mer om påsarna här.

Bokklubben

Du som är lite äldre kan delta i bibliotekets bokklubb - ett perfekt tillfälle att träffa andra boktokar, få boktips och prata böcker. Bibliotekarie-Malva styr upp fika och hittar bra böcker! Vi ses tre onsdagar under hösten: 26/9, 24/10 och 28/11.

Barnteater

Under hösten visas tre föreställningar för barn på biblioteket. Den 20 september spelar Teater Pellerin Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen, 18 oktober blir det Nalle rymmer hemifrån med Teater MaRang och den 15 november är det dags för Pelikanteatern att besöka bibblan med föreställningen Livet här och där.

Läslovet

Under höstlovsveckan händer det massor av kul grejer på biblioteket, eller vad sägs om: 

 

  • Filmverkstad
  • Digital verkstad
  • Bok-quiz
  • Pyssel
  • Halloweenworkshop 
  • Läslovsmysteriet

Författarbesök

Sist men inte minst får biblioteket besök av författaren Katarina Genar som berättar om sina böcker och sitt skrivande, och delar med sig av sina bästa skrivtips!

Läs mer om Katarinas besök här!

 

Hela biblioteksprogrammet finns på biblioteket i tryckt form, eller så kan du läsa det här. Du kan också kolla andra aktiviteter för barn i stadens kalendarium.

/ Jenny & Malva