Foto: Mattias Reuterberg

Barn & Unga

På Biskopsgårdens bibliotek händer massor av spännande grejer för barn och ungdomar - allt från sagostunder till dataspelsprogrammering ryms under vårt tak!

På Biskopsgårdens bibliotek riktar sig en stor del av verksamheten till barn och ungdomar. Vår nya barnavdelning har fått ett eget rum med mer utrymme och en skofri småbarnsavdelning. Ungdomsavdelningen har flyttats och ligger nu i anslutning till science fiction, fantasy och serier. Biblioteket har en barnbibliotekarie och en ungdomsbibliotekarie. Till dem kan du alltid vända dig om du har frågor, funderingar eller varför inte boktips? 

Vad händer på bibblan för barn och unga?

Massor av grejer såklart! Tider för sagostunder, sångstunder med rim och ramsor och barnteatrar hittar du i stadens kalendarium eller på Facebook. Följ gärna biblioteket där för uppdaterad information.

Barnteater

Under våren visas tre föreställningar för barn på biblioteket. 

Sportlov och påsklov

Under loven är det alltid mängder av aktiviteter för barn på biblioteket. I vår bland annat ordbyggande, bokquizande och workshopen "Animerad serietidning". Pyssel, sagoläsning och konstutställning är annat man kan delta i under loven. Kolla stadens kalendarium för mer information om tider!

Författarbesök

Lena Arro

Träffa författaren Lena Arro som kommer till biblioteket och berättar om sina böcker och sitt skrivande. Genom praktiska skrivövningar delar hon också med sig av sina bästa skrivtips.

Lena Arro har skrivit ett 40-tal böcker för barn och unga. Hennes senaste bok, Linje 15 till Rannebergen (2018), är en skräckhistoria som utspelar sig på en spårvagn i Göteborg under Halloween. 
Vi bjuder på fika under besöket. 
Föranmäl dig på biblioteket eller på tel 031-366 61 00.

För barn 8-12 år.
Lena Arro besöker också Torslanda bibliotek tisdagen den 12 februari kl. 10-12.

Grethe Rottböll

Kom och möt författaren bakom böckerna Första naturhjälpen. Grethe Rottböll är uppvuxen i Norra Biskopsgården och lekte mycket i Torslanda som liten, nu besöker hon sina gamla hemtrakter igen. Grethe har skrivit trettio barnböcker och är ordförande i Sveriges Författarförbund. I hennes senaste bokserie Första naturhjälpen blandas fakta med berättande. Böckerna handlar om barnen Udde och Leija som startar en naturräddarklubb med mottot: "Var inte rädd för naturen, var rädd om naturen!"   
 
Grethe berättar om sig själv, sina böcker och sitt skrivande. Hon kommer dessutom att hålla en workshop med lite skrivövningar. Biblioteket bjuder alla deltagare på fika. 

För barn 8-12 år.

Grethe Rottböll besöker också Torslanda bibliotek måndagen 15 april kl 14-16.

 

Hela biblioteksprogrammet finns på biblioteket i tryckt form, eller så kan du läsa det här

/ Jenny & Malva