Lokaler och utrustning

Biskopsgårdens bibliotek ligger på andra våningen i en fastighet vid Vårväderstorget. Här finns till exempel trådlöst nätverk och tillgängligheten till biblioteket är god, bland annat genom att det går att ta sig upp via en hiss.

Utrustning

Här finns trådlöst nätverk, så du kan surfa på internet med egen dator. Det finns också datorer att låna och vi erbjuder möjlighet att kopiera och skanna. Du kan också låna ett USB-minne. Du kan använda bibliotekets sökdator för att söka efter de media du vill låna.

Studieplatser

På biblioteket finns flera studierum och gott om lugna studieplatser. Dock har vi under 2020 varit tvungna att kraftigt minska antalet platser på grund av Covid-19. Just nu uppmanar vi till korta besök och snabba ärenden på biblioteket.

Lokalens tillgänglighet

Sedan Vårväderstorgets ombyggnad 2018 finns det god tillgång på ramper och torgets nivåskillnader är inte längre något problem för bibliotekets besökare. Biblioteket ligger på andra våningen och det finns hiss. Både entrédörren på nedre planet och dörren till själva biblioteket har dörröppnare. På biblioteket finns en handikapptoalett.

Du kan läsa mer information om lokalens tillgänglighet i Tillgänglighetsdatabasen.