Lokaler och utrustning

Biskopsgårdens bibliotek ligger på andra våningen i en fastighet vid Vårväderstorget. Här finns till exempel trådlöst nätverk och tillgängligheten till biblioteket är god, bland annat genom att det går att ta sig upp via en hiss.

Utrustning

Här finns trådlöst nätverk, så du kan surfa på internet med egen dator. Det finns också datorer att låna och vi erbjuder möjlighet att kopiera och skanna. Du kan också låna ett USB-minne.

Lokalens tillgänglighet

Biblioteket ligger på andra våningen och det finns hiss. Både entrédörren på nedre planet och dörren till själva biblioteket har dörröppnare. På biblioteket finns en handikapptoalett.
Just nu genomgår Vårväderstorget en ombyggnation. Förutom en allmän uppfräschning av torget är renoveringen främst en fråga om tillgänglighet. Det installeras ramper vid alla trappor och när arbetet är klart kommer torgets nivåskillnader inte längre att vara något problem för bibliotekets besökare. Arbetet beräknas vara färdigt i december 2018 och fram till dess når rörelsehindrade biblioteket lättast från parkeringen barkom matbutiken och via matbutiken (som har dörröppnare på båda de dörrar som passeras).
En annan möjlighet att undvika torgets trappor är att ta sig till biblioteket från torgets nedre del.

Du kan läsa mer information om lokalens tillgänglighet i Tillgänglighetsdatabasen