Illustration: Malin Skogberg

Vill du hjälpa till på biblioteket?

Vi har flera möjligheter för dig som vill engagera dig i bibliotekets verksamheter. Du kan bli läxhjälpare, delta i språkcafé på svenska eller engelska, eller kanske bli medlem i Biblioteksvännerna i Biskopsgården.

Vi behöver fler läxhjälpare!

Biblioteket erbjuder läxhjälp på grundskole- och gymnasienivå i samarbete med Röda Korsets ungdomsförbund. Vi söker dig som:

  • Har möjlighet att ställa upp minst två gånger i månaden.
  • Är engagerad.
  • Har avslutat grundskolan.

Om du vill vara med och hjälpa till – hör av dig till samordnarna på laxhjalpbiskopsgarden@gmail.com. Du kan också prata med Mattias på biblioteket.

Samtala på lätt svenska

Vi på biblioteket är väldigt glada över att ha ett välbesökt språkcafé. Varje torsdag kl. 16.30-18.00 träffas vi, dricker kaffe eller te och samtalar på lätt svenska. För att samtalet ska flyta på bra behövs dock också svensktalande deltagare som kan hjälpa till. Läs mer om svenska språkcaféet här.

Vill du vara med så kontakta Mattias, Malin eller Tina via mail. Du kan också anmäla ditt intresse i disken, eller ringa 031-366 61 00.

mattias.reuterberg@kultur.goteborg.se

malin.iburg@kultur.goteborg.se

tina.tornsvala@kultur.goteborg.se

Biblioteksvännerna i Biskopsgården (BiB)

BiB-logotyp

BiB är en religiöst och politiskt obunden ideell förening som fungerar som en bro mellan biblioteket och boende i Biskopsgården. BiB vill:

  • Främja samarbete mellan boende och bibliotek
  • Utveckla biblioteket som mångkulturell mötesplats
  • Erbjuda kulturella och lärande aktiviteter för barn, unga, vuxna och familjer
  • Förbättra biblioteksmiljön
  • Förbättra informationen
  • Överbrygga den digitala klyftan

Är du intresserad och vill veta mer? Vill du bli medlem? Kolla föreningens hemsida! Medlemskap ger dig möjlighet att påverka föreningens verksamheter och att föreslå nya. Du kommer också att kunna delta i de träffar och festligheter som föreningen anordnar. Maila till BiB på info@bibvannerna.se. Du kan också prenumerera på föreningens nyhetsbrev genom att fylla i formuläret nedan.

Prenumerera på BiB:s nyhetsbrev

* obligatorisk

Läs tidigare nyhetsbrev.

Biblioteksvännerna i Biskopsgården (BiB) kommer enbart att använda de uppgifter du delar med oss i detta formulär för att komma i kontakt med dig och för att hålla dig uppdaterad om vilka aktiviteter föreningen bedriver på Biskopsgårdens bibliotek.

Om du inte längre vill få nyhetsbrev från oss kan du närsomhelst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken som finns längst ner i alla mail du får från oss, eller genom att kontakta oss på info@bibvannerna.se.

Vi använder Mailchimp för våra utskick. Genom att klicka "Prenumerera" godkänner du att informationen skickas genom Mailchimp. Lär dig mer om hur Mailchimp hanterar privat information här.