Randi och Kamal bjuder in till Språkcafé i parken i sommar.

Svenska språkcaféet

Bästa sättet att lära sig ett språk är att tala det! I dessa tider måste det dock ske utomhus eller på Internet.

Vi på Biskopsgårdens bibliotek är jätteglada över vårt välbesökta språkcafé. Nu har vi varit tvungna att ha ett längre uppehåll i programverksamheten på grund av covid-19 och har inte kunnat hålla språkcafé som vanligt. Därför har vi arbetat med att hitta digitala lösningar för att få igång våra aktiviteter på nätet. I sommar har vi också ett coronasäkert språkcafé i parken nedanför Vårväderstorget.

Språkcafé i parken

Kamal är stammis på språkcaféet i Biskopsgården och Randi är aktiv i föreningen Biblioteksvännerna i Biskopsgården. Nu bjuder de in till språkcafé i parken!

Välkommen till onsdagar i fruktlunden vid Vårvädertorget i sommar. BiB-vännerna har sommarspråkcafé utomhus varje onsdag kl. 16.30-18.00 i sommar. Vi pratar lätt svenska, fikar och sitter på coronasäkert avstånd. Samtidigt erbjuder Odlarföreningen i Biskopsgården spännande, lärorika aktiviteter för barn. Föräldrar kan också delta.

Vi samlas utanför Biskopsgårdens bibliotek varje onsdag och kl. 16.30 går vi tillsammans ner till odlingen i fruktlunden.

Digitalt språkcafé

Om du vill bli bättre på att prata svenska och träffa nya människor från hela världen var med på vårt digitala språkcafé på Jitsi Meet!

Så här funkar det:
Den som vill vara med laddar ner appen Jitsi Meet till sin smarta telefon — den går att hämta i Appstore eller i Playbutiken. Det går också att delta i språkcaféet framför en dator — då behöver en antingen Google Chrome eller Firefox installerad på datorn. Du kan antingen klicka på länken nedan för att komma direkt till språkcaféet, eller skriva in rumsnamnet i appen eller på hemsidan meet.jit.si.

Hämta appen Jitsi Meet till iPhone


Hämta appen Jitsi Meet till AndroidtelefonI listan nedan hittar du material som vi kommer att prata om på språkcaféet. Det kan till exempel vara olika ordspråk och uttryck på svenska, en lättläst nyhetsartikel, eller något aktuellt som händer i Biskopsgården eller Göteborg. Kolla i förväg innan språkcaféet! Vi ses!

Torsdag kl. 16.30 — 17.30
Rum i Jitsi Meet: sprakbiskop1
Direktlänk: Biskopsgårdens biblioteks digitala språkcafé