Vuxna i lärande

För dig som är vuxen och studerar har biblioteket mycket att erbjuda. Här finns gott om studieplatser, datorer, böcker och nätresurser, samt gratis wi-fi. Biskopsgårdens bibliotek är dessutom med i ett samarbete med vuxenutbildningen i Göteborg – ViL, eller Vuxna i Lärande.OBS! Vårens biblioteksprogram i hela Göteborg har ställts in för att minska smittspridningen av coronaviruset.


Lärmiljö

För att underlätta studierna för våra vuxenstuderande besökare har vi gott om sittplatser och bokningsbara rum för studier i biblioteket. Vi har också sex studiedatorer som kan bokas i upp till två timmar per dag.

Språkcaféer och språkkurser

Träna svenska på biblioteket! Om du vill träna på svenska och träffa trevliga människor från hela världen ska du komma till Svenska språkcaféet.

Vår vänförening Biblioteksvännerna i Biskopsgården driver flera språkkurser på bibblan i samarbete med ABF Göteborg och Ibn Rushd Studieförbund. Just nu kan du utöver svenska lära dig arabiska, somaliska, turkiska och engelska på biblioteket. Du kan läsa mer om språkkurserna på BiB-vännernas hemsida. Där finns också information om hur du anmäler dig.

Utöver språkcaféerna kan man också komma till biblioteket och lära sig ett helt nytt språk. Till hösten håller vi tre nybörjarkurser i samarbete med Biblioteksvännerna i Biskopsgården (BiB) och ABF Göteborg. Du får chansen att lära dig somaliska, turkiska och arabiska – helt gratis! Kolla höstens biblioteksprogram för mer information om kursstart och tider.

Läsecirkel på lätt svenska

Vill du träna på att läsa svenska tillsammans med andra? Då ska du vara med i bibliotekets läsecirkel på lätt svenska. Vi träffas och pratar om lättlästa böcker vi läst tränar på uttal, lär oss nya ord och de som vill får läsa högt. Anmäl dig på biblioteket eller på tel: 031-366 61 00.

Läxhjälp

RKUF, Röda Korsets Ungdomsförbund, har läxhjälp på biblioteket två gånger i veckan. Läxhjälpen riktar sig till både barn och vuxna och sköts av frivilliga volontärer. En gång i veckan har Mattecentrum räknestuga på biblioteket, där du kan få hjälp med dina matteuppgifter.

Vill du vara med och hjälpa till på biblioteket? Det finns många möjligheter för frivilliga att vara med och göra biblioteket ännu bättre – till exempel genom att volontära som läxhjälpare. Mer information om hur du gör för att bli volontär

Innehållet kan inte hittas

Innehållet du söker gick inte att hitta. Det kan ha flyttats eller tagits bort. Det innebär att direktlänkar och webbläsarens bokmärken/favoriter inte fungerar längre. För att hitta informationen rekommenderar vi att du använder webbplatsens menyer eller sökfunktion.