Om skolan

Bernadottegymnasiet ger dig en inblick i hur det är att arbeta inom polisen, tullverket, räddningstjänsten, försvarsmakten, kustbevakningen eller liknande uniformsyrken.

Om du tagit ställning mot främlingsfientlighet, rasism, skolk, mobbning och skadegörelse och är intresserad av natur, friluftsliv, motion och hälsa, då ska du välja Bernadottegymnasiet. Vi erbjuder en intressant och varierad utbildning. Som elitidrottare kan du välja Bernadottegymnasiet och ingå i Elitidrottsgymnasiet Katrinelunds träningsgrupper.

Yrkeskoppling

Genom samarbetet med våra yrkesgrupper får du en aktiv utbildning mitt i verkligheten. Under dina tre skolår får du en inblick i uniformsyrkenas vardag och behörig att plugga vidare på universitet och högskola. Vi ställer krav på dig som elev samtidigt som vi jobbar för att alla ska synas och utvecklas efter sin egen förmåga.

Hela människan

Här får du en teoretisk utbildning inom teknik eller naturvetenskap samtidigt som du på samhällsvetenskapsprogrammet har möjlighet att förbereda dig för en framtid inom något av uniformsyrkena. Du kommer också att vara fysiskt aktiv och träna på samarbete och ledarskap ute i naturen. Områdena kropp & själ och idrott & hälsa är två av skolans hörnstenar.

Antagning

När du söker till Bernadottegymnasiet söker du som vanligt till gymnasieskolan genom Indranet eller studie- och yrkesvägledaren på din skola. Vi tar årligen in 96 elever.

När du söker till Bernadottegymnasiet ser vi gärna att du uppfyller följande intressen och kriterier:

• Intresse för ledarskap och samarbete
  • Intresse för idrott, natur och friluftsliv