Aktiviteter på Bergums fritidsgård

Fritidsgården är den enda i Angered som har verksamhet för dig som går på mellanstadiet. Vi har öppet måndag till fredag kl. 8.30-22. Skolcafét öppnar kl. 8.30 och det finns alltid vuxna på plats.

Här kan du spela pingis, biljard och tv-spel, men det vi är bäst på är att prata med varandra och därmed skapa goda relationer. Fritidsgården är öppen för alla och alla är välkomna.

Det här händer hos oss dagtid

Är du 10-12 år är du välkommen måndag till fredag klockan 14-17. Fredagar är det disco för dig som går på mellanstadiet klockan 14.30-15.30. Skolcafét är förstås öppet.

Det här händer hos oss på kvällarna

Vi har öppet för dig som är 13-20 år måndag, onsdag, torsdag kl. 18-22 och fredagar kl. 18-23. På tisdagar är det dans för tjejer kl. 18-22

På kvällarna brukar vi låna skolans idrottshall och gör det som vi känner för i stunden. Vi spelar fotboll eller klättrar på klätterväggen.

Två gånger per termin arrangerar gårdsrådet disco för de yngre ungdomarna. Gårdsrådet brukar också arrangera LAN.

Aktiviteter tillsammans med andra fritidsgårdar och på skolloven

På sportlovet brukar vi bjuda in till innefotbollsträff till oss i Bergum. Då kommer fotbollslag hit från de andra fritidsgårdarna för att spelar tillsammans i blandade lag.

Arrangemang tillsammans med andra fritidsgårdar har vi två gånger per år. I höst har vi en ungdomfestival. Vi brukar vara på Blå stället, men eftersom de bygger om kommer vi att vara på Frilagret vid Järntorget denna gång. När Blå Stället öppnar igen kommer vi att vara där.

Vi har alltid olika arrangemang och aktiviteter på loven. Håll utkik på vår Facebooksida så hittar du aktuell information!

För dig som är intresserad av fiske

Vi håller äntligen på att starta upp en fiskegrupp för dig mellan 13-20 år där vi har planer på att gå och fiska regelbundet. Tanken är att vi träffas en gång i veckan för att åka ut till olika vatten för att fiska, laga mat och umgås. Är du intresserad att vara med? Prata med Jonas!

Vi är aktiva i MBU

MBU står för Männsikan Bakom Uniformen och är ett samarbete mellan Fältgruppen, Fritid, Unga påverkar, SDF Angered, Polisen, Räddningstjänsten, Ung& Trygg Göteborg och Ambulanssjukvården Sahlgrenska. Du som deltagare får chansen att träffa personer med uniformsbärande yrken och lära känna människorna bakom uniformen och hur de arbetar.

Samtidigt får polis, räddningstjänst och andra i så kallade uniformsyrken lära känna dig. Utbildningen Människan bakom uniformen, MBU, har ökat gruppernas förtroende för varandra. Om du vill vara med kan du prata med personalen på fritidsgården så får du veta mer.

Här kan du läsa mer om Människan bakom uniformen