Skaffa bibliotekskort

För att låna, reservera och använda bibliotekets övriga tjänster behöver du ett bibliotekskort.

Du skaffar bibliotekskortet på biblioteket. Då behöver du legitimera dig och läsa igenom och skriva under bibliotekets låneregler. Om du är över 18 år kan du även skaffa ett  bibliotekskort online. Då får du ett tillfälligt bibliotekskort.

Om du inte fyllt 18 år behöver målsman (förälder eller annan vårdnadshavare) skriva under.  

  • Ditt första bibliotekskort är gratis. Om du måste skaffa ett nytt kostar det 25 kr för ett vuxenkort och 10 kr för ett barnkort.
  • Ditt bibliotekskort gäller på alla folkbibliotek i Göteborg.
  • För mer information om vad som gäller för ditt bibliotekskort, läs våra låneregler.

Pinkod

Du behöver en fyrsiffrig pinkod för att låna i bibliotekets automat och för att logga in på bibliotekskontot. Den får du samtidigt med bibliotekskortet. Du väljer kod själv. Har du glömt din pinkod kan du gå till ett bibliotek och legitimera dig så får du välja en ny.

Det här kan du göra med ett bibliotekskort

Det här kan du göra med ett tillfälligt bibliotekskort

Däremot kan du inte låna böcker, e-böcker eller annan media med ett tillfälligt bibliotekskort. Det tillfälliga kortet gäller i en månad. Sedan måste du besöka ett bibliotek och skaffa dig ett permanent bibliotekskort.

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktigt för oss. För att du ska känna dig trygg med hur folkbiblioteken i Göteborg behandlar dina personuppgifter, vill vi informera dig hur vi skyddar din integritet.