Nytt system för reservationer


Publicerad 13 februari 2024

Den 27 februari börjar Biblioteken i Göteborg hantera reserverade böcker, filmer och cd-skivor på ett nytt sätt. Det innebär bland annat att du hittar det du reserverat på ett nytt sätt när du ska hämta det.

Varje dag hanterar bibliotekspersonalen i Göteborg närmare 2 000 reservationer. Böcker, tidskrifter, dvd-filmer, tv-spel och ljudböcker skickas mellan biblioteken, placeras på reservationshyllor, lånas ut, lämnas tillbaka och reserveras på nytt. Tack vare ett nytt logistiksystem kommer den här processen nu att snabbas på, så att det tar kortare tid för biblioteken att leverera det du beställt.

Från och med den 27 februari behöver du två saker för att hitta din reservation:

  1. Numret på reservationshyllan där boken står.
  2. Titel och författare på din reserverade bok.

Viktigt att uppdatera appen Biblioteket

Du hittar den här informationen i reservationsmeddelandet som du får via e-post eller brev. Informationen finns också i appen Biblioteket. Du måste uppdatera appen till den senaste versionen, som släpps den 27 februari, för att få rätt information. Behöver du hjälp? Fråga gärna bibliotekets personal.

Papperslöst system minskar trycket på klimatet

Den här förändringen är en del i ett större arbete med att införa logistiksystemet IMMS (Intelligent Material Management System) på Biblioteken i Göteborg. Förändringen kommer att förbättra logistiken och fördelningen av böcker mellan biblioteken. Förutom att du får din beställning snabbare, innebär den papperslösa hanteringen att biblioteken sparar 112 kilometer papper per år.

På sidan Hitta och låna på biblioteken kan du läsa mer om hur du hanterar dina reservationer.