Foto: Selma Media

Om oss

Båtsman Grå vänder sig till dig som har en flerfunktionsnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning och autism. Vi vill skapa en trygg och förutsägbar miljö för dig med anpassad kommunikation.

Arbetssätt och metoder

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande för att skapa en trygg och förutsägbar miljö. Vi anpassar kommunikationen och arbetar med alternativ kompletterande kommunikation (AKK). Detta genom att tolka signaler, använda föremål, bilder eller text som stöd (TSS).

Vi använder tekniska hjälpmedel så som dator, surfplatta och tidshjälpmedel.

Arbeta ensam eller i grupp

Hos oss har åtta deltagare sin dagliga verksamhet.

Vi anpassar dagen efter din hälsa och du får möjlighet att vara enskilt eller i grupp.

Personal

Hos oss arbetar sex stödassistenter och en stödpedagog.

Om vi behöver har vi tillgång sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut genom andra verksamheter. Vi har samarbete med enheten för habilitering vid Älvstranden.

Resa hit

Vår verksamhet finns i ett villaområde i Backatorp. Hit tar du dig enkelt med buss och kliver av på hållplats Båtsman Grås gata. Sedan är det bara några minuters promenad till oss.

Kommer du med bil går det bra att parkera på gatan utanför verksamheten.

Inomhusmiljö

Verksamheten ligger i en villa som har sex rum och ett kök med liten matsal. Du väljer själv om du vill äta tillsammans med andra eller för dig själv.

Vi är några deltagare som har rullstol. För att underlätta förflyttningar har vi takliftar i de flesta rummen.

Vi har rum med olika teman för sinnesstimulans. I djungelrummet lyssnar vi på musik eller berättelser och där finns både fiberoptik och saccosäck. I vita rummet har vi olika ljussättningar och en projektor.

Vi har ett bibliotek där du kan välja bland olika böcker. Här inne finns också möjlighet till gymnastik.

Utomhusmiljö

På sommaren är vi mycket utomhus på vår altan och trädgård. Där har vi en stor odlingslåda med jordgubbar och örter. I trädgården finns äppelträd och vinbärsbuskar och ett litet område där du kan hitta blåbär.

Vi har trädgårdsmöbler på vår uteplats.

Runt huset finns en asfalterad gång så att alla som vill kan ta sig en promenad. Varje dag finns det möjlighet att gå längre promenad i området bland villor och mindre skogsparti.