Till boendet hör en trevlig innergård med sittplatser i både sol och skugga. Här finns en fontän, grillplats och fina planteringar med blommor och buskar. Vill du spela boule har du tillgång till en plan. Foto: Cordovan Communication

Om vård- och omsorgsboendet


Vill du bo i karaktärsfulla kvarter med utsikt över hustaken och kunna ta hissen ner till poolrummet ska du välja Bagaregården.

Mycket grönska och utsikt över staden

Bagaregårdens boende ligger i stadsdelen med samma namn, uppe på en höjd. Åt ena hållet finns ett grönområde och åt det andra syns hustaken i de trevliga villakvarteren som sluttar ner mot Ånäsfältet. I samma fastighet finns en förskola vars gård gränsar till boendets innergård. För att ta sig till butiker och apotek behöver man gå en dryg kilometer.

Ta dig hit

  • Bagaregården ligger två minuters promenad från hållplatsen Strömmensbergsstigen där buss 62 stannar.
  • Det går också att ta buss 513 eller 515 till Gustavsplatsen och gå därifrån på cirka fyra minuter.
  • Närmsta spårvagnshållplats är Ejdergatan där spårvagnarna 6 och 8 stannar.
  • Precis utanför boendet finns en mötesplats för Flexlinjen.
  • Besökare med bil kan parkera på besöksparkeringen.


Uppvärmd pool och stor aktivitetslokal

Bagaregårdens Vård- och omsorgsboende ligger i samma fastighet som en förskola och sluter sig som ett U kring en trevlig innergård. Det finns tre enheter för allmän vård och omsorg och en enhet för hyresgäster med demenssjukdom. Sammanlagt har boendet 58 lägenheter fördelade på två våningsplan.

Din lägenhet på Bagaregården är en etta mellan 28 och 31 m² med en kvadratisk och lättmöblerad planlösning. Det finns ett kökspentry med kylskåp och frysfack och ett stort badrum. Utsikten är antingen ut mot staden, grönområdet eller innergården.

Varje enhet har en gemensam matsal och vardagsrum med tv-hörna. Det finns stora rymliga balkonger där det är trevligt att sitta och små myshörnor här och var. Inredningen är ljus och trivsam.


Vid entrén ligger den gemensamma aktivitetslokalen Kastanjedalen där vi träffas och hittar på roliga saker. Här har du dagstidningar och en bokhörna, sällskapsspel, sittgrupper och en köksdel för bakning och matlagning. Den stora filmduken används för biovisningar. På entréplan finns också frisörsalong och fotvård.

Unikt för Bagaregården är poolen Lagunen som alltid är behagligt uppvärmd till 34 grader och lätt att ta sig ner i, även om du har svårt att röra dig. I det varma vattnet kan du träna vattengymnastik eller bara slappna av. Själva poolrummet är också det varmt och skönt och har bekväma sittplatser för avkoppling. I spautrymmet finns utrustning för manikyr, pedikyr och skönhetsvård.

Till boendet hör en trevlig innergård med sittplatser i både sol och skugga. Här finns en fontän, grillplats och fina planteringar med blommor och buskar. Vill du spela boule har du tillgång till en plan. När vädret är fint har vi gärna aktiviteter på innergården.

Vård och omsorg hos oss

Dina behov är alltid det som vi utgår från. Vi arbetar utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt vilket innebär att vi vet vårt uppdrag och att vi är till för dig, att vi samarbetar på olika sätt och tänker nytt för att ge bästa möjliga stöd och hjälp. När du flyttar in i din nya lägenhet har vi ett samtal med dig och din kontaktpersonal där vi tillsammans gör upp en plan så du kan fortsätta leva ditt liv som du vill ha det. Den här planen kallas för genomförandeplan och i den samlas allt som berör din vardag: som när du önskar gå upp på morgonen och hur du vill ha dina frukostägg till vilken slags omsorg du behöver. Du kan alltid vända dig till din kontaktpersonal om du har frågor eller vill ändra planen. När vi träffas första gången och gör upp din plan är du varmt välkommen att ta med någon anhörig eller en vän.

Här på Bagaregården kan du ta del av välfärdsteknik som inspirerar till rörelse. Du har tillgång till den interaktiva projektorn Tovertafel, motionscykeln bike-around och musikvästar. Det finns också robothundar och robotkatter som du kan låna. De rör sig och låter när de klappas och har en rogivande effekt.

Du får stöd av lyhörda och engagerade medarbetare 

Alla medarbetare på Göteborgs Stads vård- och omsorgboenden jobbar efter värdighetsgarantierna. Det betyder bland annat att vi är lyhörda för när och hur du vill få stöd. Så långt som det är möjligt ska du kunna behålla dina egna vanor och själv bestämma hur din vardag ska se ut.

Medarbetarna lär känna dig och alla andra på boendet. De engagerar sig i din vardag och uppmuntrar till aktiviteter och samtal. Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden har god kunskap och en låg personalomsättning. Du kan känna dig trygg i din lägenhet där du möter kända och kompetenta medarbetare. När nya medarbetare börjar får de en omfattande introduktion om allt från säkerhet och brand till aktiviteter och omsorg.

Medarbetarna på Bagaregården är mycket engagerade och representerar en stor mångfald, både kulturellt och språkligt. Om du har ett annat modersmål än svenska är chanserna goda att det finns någon mer här som talar samma språk.

Så jobbar vi med kvalitet

När du bor på ett av Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden kan du vara trygg med att kvaliteten är hög. Vi genomför regelbundet kontroller och avstämningar för att se till att alla delar av socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen följs. Vi gör undersökningar för att se hur du trivs och jobbar mycket med daglig återkoppling. Hos oss är ditt välbefinnande det viktigaste. Hos oss fortsätter du leva ditt liv som du vill ha det.