Unikt för Bagaregården är poolen Lagunen som alltid är behagligt uppvärmd till 34 grader och lätt att ta sig ner i, även om du har svårt att röra dig. I det varma vattnet kan du träna vattengymnastik eller bara slappna av. Foto: Cordovan Communication.

Aktiviteter


Här på Bagaregården vill vi att dina önskemål ska uppfyllas. Varje vecka kan du ta del av olika aktiviteter och självklart även göra saker på egen hand tillsammans med din kontaktpersonal. Vårt motto är att du ska ha en hög livskvalitet, så berätta om dina intressen och önskemål.

Aktiviteter och service på Bagaregården

På Bagaregården har du alltid någonting att göra. Vi ligger långt fram när det kommer till teknik och du kan till exempel använda vår ”bike-around”. Det är en motionscykel kopplad till en skärm så du kan ta virtuella cykelturer över hela världen. Vill du cykla i omgivningen finns en eldriven parcykel som du kan använda med en anhörig eller kontaktpersonal. Det finns också en interaktiv projektor med roliga spel för både rörelseträning och hjärngympa, och en musikväst som spelar musik när du rör dig.

Förutom att bada i poolen och spela boule kan du vara med på aktiviteter som sittgymnastik, filmvisning, bakning och högläsning. En gång i månaden kommer förskolan på besök vid 11-kaffet och varje helg kan du träffa ungdomar från Ung Omsorg. De hittar på saker både i grupp och enskilt. Vill du spela piano finns ett vid entrén och för daglig motion kan du följa med promenadgruppen ut. Vill du vara med på gudstjänst kommer Svenska kyrkan hit med jämna mellanrum.

Vi firar högtider och dagar som Alla hjärtan med att pynta och servera mat med guldkant. Vi brukar särskilja vardag och helg genom att duka lite extra fint på helgerna och kanske ha något gott i glasen. Framför allt är vi lyhörda för dina önskemål. Vill du till exempel åka på en utflykt till stan eller havet så gör vi vårt bästa för att fixa det.

Två stolar och en bricka apelsinjuice står i ett rum med vitt kakel.

Service som fotvård och frisör finns i huset. Behöver du tandläkare kan vi ordna med hembesök eller färdtjänst till den mottagning du vill besöka.

När du flyttar till din lägenhet fortsätter du att leva ditt liv som du vill ha det. Du får gärna ta del i vardagssysslor som dukning, bakning och tvätt – om du vill. Vi uppmuntrar till dagliga aktiviteter eftersom det håller i gång både kroppen och knoppen och gör gott för själen. Här är du hemma.