Foto: Marit Lissdaniels

Om äldreboendet

Bagaregårdens äldreboende ligger i Bagaregårdshuset på Landerigatan. Här finns 85 lägenheter, fördelat på 3 våningsplan, varav 15 lägenheter är korttidsplatser för avlösning. Rymliga balkonger och gemensamma utrymmen finns på varje våning. Bagaregårdens äldreboende är rökfritt inomhus. Vi är miljömedvetna och arbetar för ett avfallssnålt äldreboende med färre engångsprodukter och välplanerade måltider för minskat matsvinn.

Så här bor du

Lägenheterna har en yta mellan 25 och 35 kvadratmeter och har pentry och badrum med dusch. När du flyttar in finns en höj- och sänkbar säng redan på plats, men i övrigt möblerar du själv. Ta med kläder, möbler och andra privata saker du vill ha och tycker om, samt de hjälpmedel du behöver, till exempel larm och rollator. TV-licens ingår för de vanligaste kanalerna. För att använda Internet behöver du själv ordna ett abonnemang.
I vardagsrummet, som finns gemensamt för alla på varje våning, kan du umgås med andra, kanske spela spel eller lyssna på högläsning. Under den varmare årstiden umgås och fikar vi gärna tillsammans i vår härliga trädgård eller på våningens stora balkong.

En del av lägenheterna är avsedda för kortare vistelser för personer som bor kvar hemma och vars anhöriga under en period inte kan ge dem den omsorg som behövs. För att få en korttidsplats behöver du ansöka om det hos en biståndshandläggare. Rummen som är avsedda för dig som är här på korttidsplats är fullt möblerade.

I entréplan finns aktivitetscentret Kastanjedalen, varmbassängen Lagunen, frisör och fotvård. I den lummiga trädgården och på övriga uteplatser kan du få både sol som skugga. I samma byggnad som äldreboendet finns en förskola med utegård i anslutning till trädgården.

Dina behov är i centrum

Du som bor här ska kunna känna dig trygg, delaktig och nöjd. Målet för oss är att du ska få det stöd du behöver för att leva ett gott och självständigt liv, utifrån dina förutsättningar och val. En personal blir din kontaktperson. Kontaktpersonens uppgift är att, tillsammans med sina kollegor, underlätta för dig så att du ska kunna fortsätta att leva det liv du vill utifrån dina egna förutsättningar. Har dina närstående frågor är även de välkomna att vända sig till din kontaktperson.

Personal dygnet runt

Det finns alltid tillgång till omsorgspersonal. Skulle du bli sjuk eller behöver annan medicinsk hjälp finns sjuksköterskor på plats på vardagar under dagtid. Dygnets övriga tider kan du om det behövs, få hjälp av hemsjukvården. Sjuksköterskan kontaktar läkare vid akuta behov oavsett tid på dygnet.

Trygghetslarm finns installerat i din lägenhet och kostar inget extra. Det finns personal i huset dygnet runt som du kan larma för att få hjälp när du behöver.

I entréplanet finns frisör och fotterapeut där du kan boka tid.

Aktiviteter för olika smak och intressen

Du kan välja aktiviteter både gemensamt med andra och sådant du vill göra på egen hand. Dina anhöriga är alltid välkomna att delta tillsammans med dig. De behöver inte anmäla sig i förväg.

I entréplanet finns kultur- och aktivitetscentret Kastanjedalen som erbjuder en mängd aktiviteter och sysselsättning. Under aktiviteter kan du läsa mer om de olika sakerna som händer i huset under veckorna.