Foto: Lo Birgersson

Aktiviteter

Tycker du om att spela boule, sittgympa eller bara umgås? På Bagaregårdens äldreboende erbjuds du ett varierat utbud av aktiviteter utifrån dina önskemål och intressen. Du som är anhörig är välkommen att delta i alla våra aktiviteter. Du behöver inte föranmäla dig - det är bara att komma.

Kastanjedalens aktivitets- och kulturcenter

I entréplan finns Kastanjedalen, husets gemensamma mötesplats för social gemenskap och aktiviteter. På programmet finns 11-kaffe, sittgymnastik till musik, boule och högläsning av tidningen. I aktivitetscentret kan du också låna böcker och läsa dagens tidning.

Aktiviteter utomhus

I anslutning till aktivitetscentrat finns en trädgård för alla sinnen. Varma vår- och sommardagar har vi flera aktiviteter utomhus om vädret tillåter.

Emellanåt har vi stadsdelens parcykel här och då kan du ta en tur tillsammans med din anhöriga eller någon av personalen.

Lagunen - en njutning för kropp och själ

Observera: För närvarande är bassängen stängd.

I hydroterapibassängen Lagunen är vattnet 34 grader och det porlar och bubblar. Här kan du bada, flyta och göra vattengymnastik. Lagunen är obemannad men behöver du hjälp ner i bassängen finns både lift och ett rejält räcke. Det är varmt och behagligt i luften och efter badet kan du sitta och ta igen dig i de sköna stolarna med något att dricka.

Kostnaden för att använda badet om du inte bor på Bagaregården eller är anhörigvårdare är 100 kr.

Andakt

Svenska kyrkan håller regelbundet andakter för dem som vill

Besök på våningarna

Vi har också aktiviteter på våningarna, till exempel musikunderhållning och högläsning. Terapihunden Cocos kommer också på besök

Ungdomar besöker på helger

Under helgerna jobbar en grupp ungdomar extra hos oss. De ordnar olika slags aktiviteter som du kan vara med på.

Kontakt och bokning

Kontakta "Aktivitetscenter" måndagar eller fredagar om du vill boka tid för bad.