Foto: Peter Svensson

Om lägenheterna

När du flyttar till ett äldreboende hyr du din lägenhet, möblerar med dina egna möbler och kommer och går som du vill. Släkt och vänner är välkomna när som helst. Vi hoppas att du ska trivas!

Om huset och lägenheterna

I huset finns det 74 lägenheter i olika storlekar, från 28 kvm till 44 kvm. Varje lägenhet har ett eget badrum. Lägen­heterna är grupperade i sex enheter. På varje enhet finns det ett gemensamt vardagsrum och matsal.

I byggnaden finns Restaurang Gåsen som serverar dagens lunch med två al­ternativa rätter varje dag. Restaurangen är öppen för alla. På Bäckebol erbjuds även hårvård och fotvård. Sjuksköterska finns till förfogande.

Bra att veta

Lägenheten möblerar du efter egen smak med dina egna möbler. En höj-och sänkbar säng finns i rummet. Varje lägenhet har ett trygghetslarm. Genom larmet kan du få kontakt med persona­len som arbetar på äldreboendet.

Du ansvarar själv för dina värdesaker och eftersom du hyr din lägenhet på samma sätt som på den öppna markna­den behöver du teckna en hemförsäk­ring.

Alla hyresgäster har möjlighet att vara delaktiga i vad som händer i huset. Där­för finns ett hyresgästråd där alla som bor i huset kan vara med och träffas för att ta upp frågor som känns viktiga.

För anhöriga ordnas träffar där de kan få information om boendet och dess aktiviteter.

Exempel på planlösning