Foto: Joanna Klasén

Utomhusmotion

Backavallens motionscentrum ligger naturskönt mellan Brunnsbotorget och Semla Lagerlöfs torg. Här finns många möjligheter att motionera utomhus.

Motionsslinga

Utanför gymmet finns härliga promenadvägar och ett elljusspår på 1,3 kilometer i kuperad terräng. Du kan hyra gångstavar i receptionen.

Du hittar motionsspår i karttjänsten Friluftsliv i Göteborg.

Fotbollsplan och tennisplan

Intill motionscentrumet ligger Backavallen - en 11-spelsplan med konstgräs med läktare och toaletter (toaletterna är öppna från maj-september). Planen har också en löparbana och hoppgrop. Planen kan bokas av föreningar, företag och privatpersoner.

Det finns också en tennisplan med två banor. Det krävs ingen bokning för att spela och det är gratis. Tennisnäten är uppsatta från tidig vår till sen höst.

Runt motionscentralen finns fina stora gräsytor som passar bra för all typ av spontanidrott och picknick. Bredvid konstgräsplanen ligger en stor gratis parkering.

Träna ute - byt om inne

Genom att köpa ett motionskort får du som föredrar att träna utomhus möjlighet att byta om till träningskläder och duscha inne i motionscentrumet. Motionskortet ger dig tillgång till duschar, bastu och omklädningsrum.

Priser Motionskort