Foto: Lena Lind Brynstedt

Lokaler och utrustning

Backa bibliotek ligger i Selma Lagerlöfs Center på Selma Lagerlöfs torg 2. Biblioteket består av två våningar. På första våningen har vi barn- och ungdomsavdelning, filmer, ljud böcker, talböcker och dagstidningar. En trappa upp har vi tidskrifter, skönlitteratur, deckare och facklitteratur. Vi har studieplatser, datorer för barn och vuxna, kopiering, sagorum, två bokningsbara grupprum, tyst studierum med datorer där du kan släktforska samt soffor och fåtöljer att sitta och läsa i. Det finns hiss och stor toalett i biblioteket. Sagorummet har hörslinga. På grund av Covid 19 har vi begränsad tillgång till sittplatser och datorer.

Backa bibliotek ligger i Selma Lagerlöfs Center på Selma Lagerlöfs torg 2. Biblioteket består av två våningar. Det finns en trappa till ovanvåningen, samt en hiss för dig som har barnvagn, rullstol eller svårt att gå i trappor. På första våningen har vi vår barn- och ungdomsavdelning, dagstidningar och tidskrifter, utlåning- och återlämningsmaskin samt datorer för barn. Här finns även vårt sagorum. På första våningen finns alltid personal att fråga.

En trappa upp har vi skönlitteratur, deckare och facklitteratur. Här finns två grupprum, ett tyst studierum med datorer där du kan släktforska samt soffor och fåtöljer att sitta och läsa i. Här finns studieplatser, kopieringsmaskin och datorer för vuxna. På ovanvåningen finns det inte alltid personal, så då får du gå en trappa ner om du behöver fråga.

I hela biblioteket finns gratis wifi.

Grupprummen kan du boka max tre timmar per dag. Boka via telefon eller i biblioteksdisken. På grund av Covid 19 kan du inte boka våra grupprum under hösten.

Tillgänglighet på Backa bibliotek

  • Ramp
  • Dörröppnare
  • Handikapptoalett
  • Rökförbud

Utrustning på Backa bibliotek

Datorer

14 datorer med Internetuppkoppling och utskriftsmöjligheter. Bibliotekskort och pinkod behövs.

Om någon av bibliotekets datorer är lediga kan du logga in med ditt bibliotekskortsnummer och pin-kod. På grund av Covid 19 gäller 45 minuter för alla datorer under hösten.

Trådlöst nätverk

Gratis trådlöst nätverk finns med tillgång till Internet och bibliotekens abonnemangsdatabaser. Logga in med bibliotekskort och pinkod.

Skriva ut, skanna och kopiera

Personalen hjälper dig att sätta in pengar på utskriftskontot, som är kopplat till ditt bibliotekskort, innan du skriver ut. Du kan skriva ut 3 svartvita utskrifter gratis per dag.

Skrivare

  • Skrivare för svart-vita utskrifter. Avgift: 2 kr/utskrift
  • Skrivare för färgutskrifter. Avgift: 5 kr/utskrift

Kopiator och skanner

Personalen hjälper dig att sätta in pengar på kopieringskontos, som är kopplat till ditt bibliotekskort, innan du kopierar. Du kan kopiera 3 svartvita kopior gratis per dag.

  • Kopiator för svart-vita kopior. Avgift: 2 kr/kopia
  • Kopiator för färgkopior. Avgift: 5 kr/kopia
  • Att skanna är gratis

Släktforskningsutrustning

Backa har liksom samtliga bibliotek i Göteborg databasen Arkiv Digital online.

Det finns möjlighet att låna två av våra datorer i 3 timmar för släktforskare. På grund av Covid 19 gäller 45 minuter för alla datorer under hösten.

Musiklyssning

Hörlurar finns att låna för musiklyssning via datorerna. På grund av Covid 19 har vi inte hörlurar för utlån under hösten.

Tyst studierum

Tyst studierum finns för studier och släktforskning. Här kan du även sitta med din egen dator