Basträning för alla

Det första steget ska vara det enklaste! Därför har vi ett basträningsutbud som passar dig som är ny och vill testa på gruppträning.

Vad menas med basträning?

På baspassen kan alla vara med, vare sig träning är nytt för dig eller du är träningsvan. Passen går att anpassa efter egen förmåga med vikt, motstånd och svårighetsgrad. Vi pratar teknik och introducerar passen och redskapen för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Alla pass startar med gemensam uppvärmning och avslutas med nedvarvning eller avslappning. 

Hitta baspass på alla anläggningar

Du hittar alla baspass på idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar i bokningssystemet. Olika anläggningar har olika utbud av pass. För att hitta schema och boka pass gör såhär:

  1. Välj "Boka pass"
  2. Välj den eller de anläggningar du vill se
  3. I filtret "Välj pass" kan du klicka på de pass du vill se.

Passbeskrivningar

Cykel Bas

Konditionsträning på cykel, mestadels sittande. Du anpassar motståndet efter din nivå. Ledaren visar dig hur cykeln ställs in för att passa dig och guidar dig genom hela passet. 

Dansmix Bas

Ett danspass till härlig musik där vi bygger upp en koreografi med enkla rörelser och utan hopp.

Funktionell träning Bas

Stationsträning där du tränar puls, styrka, balans och rörlighet utifrån dina egna förutsättningar. Ledaren visar de olika stationerna där varierande träningsredskap används.

Gympa Bas

Rörelseglädje till härlig musik. Ledarledda enkla rörelser som kan anpassas efter din nivå för att få upp pulsen. Passet inleds med uppvärmning och rörlighetsträning för att sedan övergå till mer fokus på puls. Inslag av styrkeövningar med kroppsvikt. Inga hopp.

Vattengympa Bas

Till härlig musik tränar du både puls och styrka i varmt vatten. Inga redskap används och du jobbar efter egen förmåga. Bottenkontakt under hela passet.

Yoga Bas

Balans, styrka och rörlighet i fokus. Andningen är en viktig del av passet. Stående och sittande positioner varvas i mjuka flöden.