Boka tid i simhallen - för skolor

Är ni en skola eller annan ledarledd verksamhet som vill boka tid i någon av Göteborgs simhallar? Här kan du läsa hur du gör.

Informationen på den här sidan gäller idrotts- och föreningsförvaltningens simhallar: 

Angered Arena
Askims simhall
Frölundabadet (stängt för renovering - öppnar 2026)  
Hammarbadet 
Kärra simhall 
Lundbybadet

Alla besök ska bokas i förväg

Skolor och andra ledarledda verksamheter (som förskola, fritidshem, gruppboende och daglig verksamhet) är välkomna till stadens simhallar. Alla grupper behöver boka sitt besök i förväg så att vi kan se till att det finns plats och utrustning för alla.  Det är inte tillåtet att bedriva organiserad verksamhet på allmänhetens tid utan att boka.

Om ni ska simträna, göra simprov eller besöka simhallen för att hoppa och leka ska ni alltid boka en egen bana/banor.

Möjligheten att hoppa och leka i andra bassänger/banor i samband med att ni bokat bana för simträning eller simprov är mycket begränsad i de flesta simhallar och kan enbart ske i mån av plats.

Boka i e-tjänsten

Ni gör alltid er bokningsförfrågan via Göteborgs Stads e-tjänst för bokning: bokningochbidrag.goteborg.se.

Enstaka tider

Du kan söka och göra bokningsförfrågningar på enstaka tider (så kallade strötider) direkt i e-tjänsten bokningochbidrag.goteborg.se. Just nu går det inte att göra bokningsförfrågningar eftersom planering för hösten pågår. Tider under hösten 2024 går att boka med start fredag 23 augusti (vecka 34.)

Återkommande tid

Få tillgång till e-tjänsten

Alla skolor har en eller flera administratörer som har behörighet att boka i e-tjänsten. Du ska aldrig logga in som privatperson om du ska boka för er skola, logga alltid in som medarbetare i Göteborgs Stad. Kommunala skolor hittar information om hur ni får tillgång till e-tjänsten på digitala navet, sök på Boka tid i idrottsanläggning. 

Så här bokar du (till dig som har behörighet i e-tjänsten)

  1. Logga in i e-tjänsten på bokningochbidrag.goteborg.se genom att klicka på Logga in som medarbetare längst ner i höger hörn.
  2. Växla roll till organisationsrepresentant genom att använda rullgardinsmenyn längst uppe till vänster, under Göteborgs Stads logga.
  3. Välj Boka tid i vänstermenyn och sök lediga tider.
  4. När du har hittat en tid, bocka i kryssrutan till vänster om den aktuella tiden. Klicka sedan på Boka valda tider.
  5. Fyll i alla uppgifter.
  6. I fritextfältet Beskrivning, skriv vilken typ av aktivitet ni planerar (till exempel simträning, simprov, livräddning, hopp och lek) och om ni önskar använda andra badytor i simhallen så som aktivitetsbad eller annan bassäng som är öppen för allmänheten.
  7. Glöm inte att ange hur många elever som ska bada. Det gör du under rubriken Antal personer. Om ni inte anger antal elever kan vi inte godkänna er förfrågan.
  8. Läs bokningsvillkoren och bocka i kryssrutan att du läst och accepterar villkoren.
  9. Klicka på Boka.

Du har nu gjort en bokningsförfrågan. När din bokning är bekräftad får du besked via e-tjänsten.

Priser och betalning

Ni betalar ni för den bana/de banor ni har bokat. Entréavgift ingår vid hyra av bana eller bassäng för grundskoleelever.

Pris per bana: 264 kronor/timme

När får jag besked?

Vid ansökan om enstaka tider så svarar vi inom tre arbetsdagar. Det kan hända att vi behöver be om kompletterande information.

Avbokning

Om ni avbokar senare än 7 dagar före bokad tid faktureras ni full avgift. Priser och avgifter i idrottsanläggningar