Bilden visar några elever i ett klassrum. Foto taget av Ciprian Gorga

Ekonomi

Vill du lära dig att starta företag och samtidigt skaffa dig en utbildning där du kan välja mellan att plugga vidare på högskolor och universitet – eller gå direkt ut i arbetslivet? Med ekonomiprogrammet behåller du valfriheten genom hela gymnasiet. Du läser både ekonomi och juridik, men får också möjlighet att fördjupa dig speciellt i något av dessa ämnen.

Ekonomi

Vill du bli chef, arbeta med inköp, försäljning, marknadsföring, personalfrågor eller med bokföring så är detta utbildningen för dig. Eller drömmer du om att driva ett alldeles eget företag i framtiden? Här får du chansen att pröva dina vingar redan på gymnasiet. Du lär dig allt om hur affärslivet fungerar och under en del av utbildningen får du själv starta och driva ett företag tillsammans med några skolkamrater.

Juridik

Ser du en framtid som advokat, åklagare, domare, polis, kriminaltekniker, diplomat eller kanske företagsjurist? Då är kunskaper i juridik perfekt att ha med sig redan från gymnasiet. Genom rollspel i vår fina rättegångssal i skolan och besök i domstolar och på advokatkontor, företag och myndigheter får du en god bild av hur det svenska rättssystemet ser ut och fungerar. Vi samarbetar med en av landets största advokatbyråer, Advokatfirman Vinge.

På ekonomiprogrammet samarbetar vi med Handelshögskolan vid Göteborgs universitet liksom med en av landets största advokatbyråer och en lång rad andra institutioner och företag i Göteborg för att ge dig en utbildning så nära verkligheten som möjligt. Det ger dig förstås både en bättre utbildning och ett värdefullt kontaktnät att ta med ut i livet.