Foto: Rickard Strid

Program


Angeredsgymnasiet erbjuder tre studieförberedande program och två yrkesprogram. Våra utbildningar karaktäriseras av dels vårt arbetssätt och dels av en mängd kontakter utanför skolan.

För dig som vill läsa vidare på högskola och universitet har vi flera studieförberedande gymnasieprogram. Vi har också yrkesförberedande program. På vår skola jobbar vi med ett arbetssätt där eleverna får ta ett stort ansvar för sina studier och jobba i projekt som är hämtade från verkligheten. Därför samarbetar vi med forskare och företag utanför skolan och ingår i internationella projekt. Vi har många års års erfarenhet av att ge stöd till elever med olika behov. Vårt sätt att arbeta är det mest utvecklade i hela Göteborgsområdet och inspirerar även andra skolor.

Om du saknar något betyg från grundskolan, kanske flera, behöver du läsa upp dem för att bli behörig till ett nationellt program. Saknar du bara några få betyg kan du läsa in behörighet samtidigt som du börjar studera på något av våra gymnasieprogram. På så vis tappar du inte farten utan kan fortsätta studera tillsammans med dina jämnåriga. Om du behöver förbättra dina kunskaper i svenska språket för att kunna börja på gymnasiet har vi de rätta metoderna.

Våra program