Skollunch

Skollunchen ska innehålla en lagad huvudrätt, salladsbuffé, bröd, bordsmargarin, ekologisk mjölk och vatten samt ett vegetariskt alternativ

Det serveras alltid två rätter, varav en är vegetarisk. Dagens soppa serveras också ibland som ett ytterligare alternativ. Salladsbuffé, bröd och smör serveras dagligen. Som dryck finns ekomjölk och vatten att välja på. Det här gäller normala skoldagar. Då skolan har speciella aktiviteter tex idrottsdag, kan enklare mat serveras.

Skollunchen följer Livsmedelsverkets näringsrekommendationer för skollunch, vilket tillgodoser ca 30% av det dagliga energi- och näringsinnehållet. Rekommendationen gäller hela måltiden, inklusive bröd, mjölk och salladsbuffé och gäller i genomsnitt under en vecka. Vi använder oss av ekologiska produkter i så stor utsträckning som möjligt!

Skolrestaurangens personal är utbildade enligt Livsmedelslagens rekommendationer och utför en väl dokumenterad egenkontroll. Alla anställda genomgår fortlöpande kompetensutveckling.

Specialkost

Om det av medicinska skäl är nödvändigt med anpassad skollunch så går det att ordna. Kontakta personalen i matsalen. Läkarintyg skall lämnas.

kontaktperson:

Ann Wandeby, kökschef, tel: 031-367 15 40 eller 070-369 53 97

Till dig som lämnat in blankett om specialkost

Det är ditt ansvar vid all frånvaro att meddela köket.

Ring mellan Kl:07.00 – 08.30 Tel. 031-367 15 42

Ring även när du är tillbaka så du får din mat.

Har du inte hört av dig på 2 dagar lagas ingen mat till dig.