Information till vårdnadshavare om Covidanpassningar på Angeredsgymnasiet.

Publicerad 2 november 2020

Vi är glada över att ha era barn varit tillbaka i skolan. Många av er har säkert funderingar om hur skolan fungerar när covid19 fortfarande sprids i samhället. Här kan ni läsa om hur vi jobbar för att minska att smittan sprids på skolan. Vi behöver er hjälp att att prata med era barn om detta hemma.

Ungdomarna ska stanna hemma om de har förkylningssymptom. Det är viktigt att eleven anmäler sin frånvaro på Hjärntorget och kontaktar sin mentor.

  • Vi ber elever att hålla avstånd till varandra i korridorerna och uppmanar dem att inte kramas eller ta i hand.
  • I klassrummen försöker vi hålla avstånd mellan alla bänkar.
  • I klassrummen finns ytdesinfektion och handdesinfektion. Elever ska innan varje lektion och efter varje lektion torka av sin bänk med desinfektion.
  • I vår studiehall KP har personal kontroll på hur många som är i salen samtidigt. Eleverna får sitta max 3 vid varje bord. Där finns också ytdesinfektion och handdesinfektion.
  • I matsalen har personal kontroll på hur många som äter samtidigt. Eleverna får sitta max 4 vid varje bord. Alla som går in i matsalen måste tvätta händerna/sprita händerna innan de blir serverade mat.
  • Det är viktigt att alla elever respekterar att det inte är tillåtet att röra sig i eller gå igenom RG:s lokaler (Riksgymnasiet för rörelsehindrade)
  • Om en elev får sjukdomssymtom under pågående skoldag så ska de gå hem direkt.

Det är viktigt att vi tillsammans, skola och familj, pratar med ungdomarna om att följa de restriktioner som finns. Hålla avstånd och tvätta händerna. Tillsammans kan vi hjälpas åt att minska riskerna att bli smittade av covid-19.

Om du har några frågor eller känner en oro så är du välkommen att höra av dig till din ungdoms mentor.


Filer och dokument