Övriga medverkande

Här möter du ett brett spektrum av litterära uttryck från enskilda personer.

HEBERT ABIMORAD

Hebert Abimorad är en uruguayansk poet, journalist, översättare och lärare. Sedan han flydde militärdiktaturen 1975 är han bosatt i Göteborg, en stad till vilken han dedikerade sin första bok "Göteborg: Kärlek och öde" (1982, tvåspråkig utgåva på spanska och svenska). Abimorad har översatts till svenska, franska, portugisiska, makedonska, engelska, italienska och persiska. 2003 utsågs han till årets författare av det Västsvenska författarsällskapet och Författarcentrum Väst.
År 2010 nominerades Abimorad till det uruguayanska Bartolome Hidalgo-priset i kategorin poesi och 2014 tilldelades han det uruguayanska kultur- och utbildningsdepartementets litteraturpris inom kategorin poesi och prosa för diktsamlingen "Mekong" (2012).
Läs mer: www.abimorad.se

AMALIA ALVAREZ


Amalia Alvarez presenterar en del av en kommande serie om situationen i Chile.

Amalia Alvarez är serietecknare och har läst "Graphic Storytelling" and "Visual Narrative och journalistic and documentary comics" på Malmö Universitet. Hon har tecknat i bl.a. Arbetaren, Liberación, Mana och i tidskriften Clandestin@ för papperslösa arbetare. Hon har samarbetat med två genusvetenskapliga projekt på la Universidad de Chile, och har jobbat med representativitet i serier på Malmö Universitet. Hennes antirasistiska serier har visats runtom i Europa och är bland annat en del av den permanenta utställningen på Malmö Tekniska museum "Women making history". Alvarez har publicerat två böcker, "Fem papperslösa kvinnors historier" och "Fem historier om prostituerande" i Sverige på teman som antirasism och migration. Den första boken fick pris för "Årets tecknade serie 2013" och "Det bästa seriealbumet i genren socialrealism". Nu jobbar hon på en serie om situationen i Chile.
www.amaliaalvarez.com

RONAK AZEEZ

Ronak Azeez är poet, skriver dikter, texter och har gett ut en diktsamling.

DAN GREIDER


Dan Greider visar musikvideon till sin demolåt Förortens Poesi (The true story of the Angered bokmässa).

Musiker, poet och konstnär som hade en trög start på den musikaliska karriären men nu siktar han mot stjärnorna.
- Till Lotta på Liseberg - dit ska jag om jag så ska sälja min själ, viskar han ödesmättat. Han bryr sig om Poesin, Naturen, Samhället, Döden och Tiden. 2019 släppte han skivan Bortom Bergen på Vilhelmmusic Records med fin recension i LIRA.  2020 kommer Stjärnlängtan där Göran Greider gästar på sången Göran Greiders Trädgård. 
Lyssna på Spotify. Följ Dan Greider & The Great Depression Band på Facebook.
Välkommen att ta del av en artist som inte lämnar någon oberörd!

FLORA MAJDALAWI


Flora Majdalawi berättar om sitt författarskap.

Flora Majdalawi är född i Jordanien och har bott i Sverige under olika perioder. Hon har skrivit en mängd böcker, mest för barn och ungdomar. Flora har även översatt ett 40-tal böcker från svenska och engelska till arabiska. Hon tycker om att besöka bibliotek och prata med bibliotekarier och människor hon träffar där, särskilt föräldrar med barn. Så, om du är förälder som besöker ett bibliotek och möter en främling som försöker börja ett samtal med dig – det kan vara Flora. 
Arrangeras i samarbete med Angereds bibliotek och Fenix förlag.

FARUQ OMER

Faruq Omer är utbildad vid Konsthögskolan i Bagdad och studerade sedan vidare i Kirkuk, Irak och är en nyfiken och lekfull konstnär som ser möjligheten till uttryck i de flesta material. 1985 kom han som flykting till Sverige och fortsatte sin kreativa väg, till en början i Karlskoga. Under sina första år i Sverige flyttade han runt en del men konsten och litteraturen följde med honom på vägen. Sedan slutet på nittiotalet har han bott och verkat i Göteborg. Faruq skildrar de olika känslor vi människor upplever, de olika sinnesstämningar vi kan vara i och som till stor del beror på vilken situation eller miljö vi befinner oss i.

LISBETH PIPPING

Lisbeth Pipping är uppvuxen i förorten med en mamma som var utvecklingsstörd och en pappa som valde flaskan istället för barnen. Förorten gjorde att hon trots svår barndom överlevde! Lisbeth är teckenspråkslärare, beteendevetare, författare, föreläsare, sakkunnig och debattör. Hon har skrivit sju böcker och målet är att släppa två böcker till under våren/sommaren 2020.
Läs mer: www.pipping.se

JEBRAN SHAMAL

Jebran Shamal kom till Sverige år 2016 och har arrangerat event för kultur och integration i Varberg. Nu planerar han att skriva sitt livs historia i boken "Nytt liv i ett nytt land".

SAIDA MALKOC-TRNKA

Saida Malkoc-Trnka är född 1956, i Zenica, Bosnien, och arbetade för Författarförbundet när kriget bröt ut i forna Jugoslavien. Hon flydde från Sarajevo till Sverige 1992. Modern var serb och fadern muslim. Hon är bosatt i Göteborg sedan 1997 och har tidigare gett ut sex diktsamlingar på serbokroatiska. I Sverige har hon gett ut två diktsamlingar på svenska: "Frusna bilder" och "Svart godis". Saida är också verksam som konstnär med många utställningar bakom sig.

ASTRID VOGEL

Astrid Vogel är en prisbelönt, sydafrikansk författare, socialantropolog och transformerande livscoach. Hon skriver fantastik med särskilt fokus på att utjämna vitheten i genren och att lyfta fram samhällsproblem som rasism, tillhörighet, jämlikhet, och andra frågor som berör ungdomar som växer upp mellan kulturer. Hennes publicerade böcker är återberättade sagor som lyfter fram mänsklig potential för att uppnå mål oavsett hur stora hindren verkar vara. Hon skriver på sitt modersmål, engelska.
Läs mer: www.elisabethandedvard.com

MONIKA WEBER

Monika Weber skriver böcker om invandring i form av verklighetsbaserade böcker om hur hennes familj flydde fattigdomen på femtiotalet från Makedonien och hur de kom till Göteborg och Sverige.
"Drömmen om att ge ett bättre liv till sin familj, var den första tanke som dök upp i Mitres huvud innan han bestämde sig för att fly över det snöklädda berget i Makedonien över till Grekland. Hans önskan var till en början att komma till Amerika…" (ur boken "Allt för min familj".)
Ordinarie pris: 249 kr. Mässpris: 99 kr. Ingen fraktkostnad. Gratis hemleverans.
Läs mer: www.weberforlag.se

JOSEPHINE ÅSTRÖM

Josephines författarskap sker i mån av tid, eftersom en måste leva av något också, men det är hennes huvudsakliga intresse i livet. Hon har mer projekt i huvudet än vad hon hinner och har möjlighet att utföra och skriver både på svenska och engelska. När hon inte författar så undervisar hon på SFI och har därigenom hela tiden språk och språkliga möten aktiverat i hjärnan. Hon har också examen inom litteraturvetenskap och har tidigare gått på Angereds Författarskola.