Barnens Scen

På Barnens Scen hittar du läsningar, workshops, pyssel med mera för hela familjen! Söndagen den 20:e september klockan 11:00 delas dessutom 50 bokpåsar för barn ut vid Angereds bibliotek. Barnens Scen arrangeras i samarbete med biblioteken i Angered.

SERAR ABDULKADIRSerar Abdulkadir läser "Den lilla kattens saga"
och "Två katter och apans rättvisa".
Serar läser på somaliska och svenska.

Serar Adulkadir är författare och social entreprenör som bor och är verksam i Göteborg. Han har skrivit 12 tvåspråkiga barnböcker och skapat GuuGuule LMS, en digital tjänst för somaliska modersmålslärare för för- och grundskolor.Böcker och licens för digital tjänst kan beställas på https://www.laromedia.se
Läs mer: www.danguud.se

"DE SMÅ BARNENS BOK"

Förvaltningen för Kulturutveckling presenterar "De små barnens bok".

Boken är en antologi, en samling texter med sånger, rim och ramsor, som delas ut till alla nyfödda barn i hela Västra Götaland. Alla texter i boken finns parallellt på tre språk, svenska, arabiska och engelska. På mässan deltog de med en film där vi fick ta del av några av de sånger och ramsor som är med i boken.

"KALILA & DIMNA"


Fabeln om haren, räven och vargen inläst av Maria Bergstrand.

Världsbiblioteket och Semafor förlag har givit ut tre fabler i ny språkdräkt och nya illustrationer till de tusenåriga berättelserna som vandrat genom sekler, kontinenter och religioner. Nu lanseras ett digitalt inspirationsmaterial med fri tillgång till berättelserna samt bakgrund och fördjupning, se www.världslitteratur.se

PYSSLA MED BIBLIOTEKEN I ANGERED


Biblioteken i Angered presenterar tre pysselfilmer.

Pyssla tillsammans med biblioteken i Angered! Få tips om hur du gör ditt eget bokmärke, skapar din egen bok och designar din bokpåse.

"MINA MELLANMÅL"


Angereds Närsjukhus presenterar boken "Mina mellanmål".

Angereds hjältar, barnens beskyddare, är gänget som presenterar läckra förslag på nyttiga mellanmål i boken "Mina mellanmål". Du kan följa recepten som de står, eller lägga till och ta bort ingredienser som du själv tycker passar. Det här är en bok för alla som vill ha tips på smaskiga mellanmål som är lätta att laga, oavsett om du är sju år gammal — eller 77! Angereds egna supernyttiga hjältar har valt ut sina favoritrecept och vill dela dem med dig så du också kan få superkraft.

"THIS IS ANGERED"

This is Angered

Under två veckor i sommar hade Blå Stället sommarredaktion för barn. Resultatet blev This is Angered, ett magasin fyllt med reportage, intervjuer, dikter och bilder. Här kan du läsa om vad Angeredsbor tycker om Jämställdhetsmyndigheten, vilken frukt som är den mest populära, en krönika om popcorn eller fem intervjuer om Angereds festivaler och mycket, mycket mer. Alla texter och bilder är skrivna och tagna av barnen under handledning av journalisterna Marie Oskarsson, redaktör, och Elisabeth Sivertson, art director. Nu har du möjlighet att se själv hur otroligt kompetenta våra barn är. Läs och sprid ordet!

Magasinet finns att köpa för 30 kr/st eller fyra för 100 kr i Blå Ställets reception.