Träning för dig med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning är välkommen att träna på alla Göteborgs Stads motionscentrum och simhallar. Vissa anläggningar är mer tillgängliga än andra men vi försöker alltid hitta lösningar som gör det möjligt för alla att träna och vara delaktiga i våra aktiviteter. Hör av dig direkt till den anläggning du vill besöka så försöker vi hitta en lösning som passar just dig.

Tillgängligheten på Göteborgs Stads simhallar och motionscentrum 

Vissa anläggningar är mer tillgängliga än andra, men vi försöker alltid hitta lösningar som gör det möjligt för alla att träna och vara delaktiga i våra aktiviteter. Hör av dig direkt till den anläggning du vill besöka så försöker vi hitta en lösning som passar just dig.

I Tillgänglighetsdatabasen hittar du information om den fysiska tillgängligheten på anläggningarna. Du hittar  tillgänglighetsinformation om respektive anläggning i listan Hitta gym och motionscentrum.  Klicka på Tillgänglighet.

I Dalheimers hus finns ett gym och en simhall som är särskilt anpassade  för dig med funktionsnedsättning.

Bada och träna med ungdomsledare från Passalen

Flera gånger i veckan kan du som är barn/ungdom med funktionsnedsättning bada och träna tillsammans med ungdomsledare från Passalen. På Passalens webbsida hittar du aktuellt veckoschema.  (För att hitta aktiviteter i Göteborg, filtrera på Klubbar by Passalen Göteborg, i fältet "Etikett".)

Här kan du läsa mer om de olika aktiviteterna :
Juniorträning Lundbybadet 
Gymträning Lundbybadet
Badklubb Lundbybadet
Badklubb Angered Arena
Juniorträning på Slottsskogsvallens idrottscentrum

FaR-mottagning för dig med funktionsnedsättning

På Västra Götalandsregionens webbsida kan du läsa mer om hur FaR-mottagningarna jobbar med tillgänglighet och om tillgängligheten på respektive FaR-mottagning.

FaR-mottagning för dig med funktionsnedsättning - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)