Så fungerar det hos oss


Här hittar du information som är bra att känna till innan du besöker oss.

Betala

Du betalar i receptionen på anläggningens entréplan. Du kan betala med kontanter, kort eller swish. Alla som besöker simhallen ska betala entréavgift, även om man inte ska bada själv.

Elektroniskt armband

När du betalar inträde eller köper ett bad-/träningskort får du ett armband som ger dig tillträde till de bassänger och områden på anläggningen som du har betalat för.

För att komma in i omklädningsrum, gym och gruppträningssalar håll armbandet mot kortläsaren intill dörren/grinden i några sekunder.

Ha på dig armbandet under hela ditt besök.

Skåp för värdesaker

Du kan låsa in dina värdesaker som exempelvis plånbok, nycklar, laptop och mobil i värdeskåpen som finns bredvid receptionen. Du behöver ha ett tiokronorsmynt i deposition för att låsa skåpet.

Plats för barnvagn

Det finns plats att parkera och låsa fast barnvagnar vid toaletterna bredvid receptionen. Ta med eget lås. Inga barnvagnar får tas med in genom passergrindarna av utrymmesskäl.

Kvarglömda saker

Kvarglömda kläder läggs i en gallerbur som står vid receptionen längst ner mot väggen in till vänster. Kvarglömda värdesaker förvaras i receptionen.

Ledsagare/personliga assistenter

Två ledsagare/personliga assistenter får följa med in i anläggningen gratis. Ledsagare/personliga assistenter måste ha fyllt 18 år.

Djur

Det är inte tillåtet att ha med djur på Idrott & förenings anläggningar. Du som är i behov av assistanshund är välkommen att bada på Angered Arena. Där finns ett rum bakom receptionen där din hund kan vara under uppsikt av anläggningens personal under ditt besök.

Köpa och låna utrustning

I receptionen kan du köpa simmärken, märkessköldar, badmössa, hänglås, näsklämmor, öronpluggar, badblöjor, simglasögon och vattenflaska.

Du kan hyra badkläder.

I simhallen finns flytredskap som du kan låna, bland annat simdynor. Där finns också olika typer av simleksaker att låna. Fråga personalen om du vill låna en dykring. Kom ihåg att ställa tillbaka redskapen efter dig.

Mat och dryck

Det finns ett kafé på entréplan som säljer fika och mat. Kaféet heter Midpoint och drivs inte av Göteborgs Stad. För information om utbud och öppettider se kaféet webbplats.

Om du har matsäck med dig kan du sitta och äta den mittemot receptionen.

Tillgänglighet

Angered Arena finns i tillgänglighetsdatabasen, TD, där du hittar detaljerad tillgänglighetsinformation om anläggningen. Här är kort information om anläggningens tillgänglighet.

  • Det finns två flexomklädningsrum. Dessa är till för personer med funktionsnedsättning och deras ledsagare samt personer som inte kan eller vill välja omklädning för damer eller herrar.
  • Undervisnings- och rehabbassängen har höj- och sänkbar botten. Dessutom finns en höj- och sänkbar hiss till bassängen.
  • Det finns en lift i simhallen, det är personalen som sköter den och hjälper besökaren upp och ner i vattnet. Prata med personalen på plats så får du hjälp. Liften är tyvärr ur funktion, anläggningen inväntar reservdel.
  • Det finns hiss i anläggningen, men inte i sporthallen.

Utbud och regler

Omklädningsrum och bastu

Angered Arena har åtta omklädningsrum och tre bastur. Där har vi regler som är viktiga att alla följer. 

Du hittar mer information om omklädningsrummen, basturna och våra regler där på sidan Omklädning och bastu.

Simhall

I simhallen har vi regler som gäller bland annat:

  • att alla ska tvätta sig före bad
  • tillåtna kläder
  • åldersgränser och vuxenansvar

Du hittar mer information om simhallen och våra regler på sidan Bada.

Gym

I gymmet har vi regler som gäller bland annat ordning och hänsyn och kläder.

Du hittar mer information om gymmet och våra regler där på sidan Gym.

Gruppträning

För att alla ska trivas är det viktigt att alla visar hänsyn och följer de regler som gäller gruppträning.

Du hittar mer information om gruppträningen och våra regler på sidan Gruppträning.