Skolbad

Simning och lekar i vatten är en del av undervisningen i ämnet Idrott och hälsa. Skolor är välkomna att boka skolbad i Idrott & förenings simhallar.

Att tänka på inför besöket

Inte längre fri entré för barn 6-16 år

Från 1 juni 2019 kostar inträde för skolbad 20 kronor per elev.

Boka tid

Alla skolbad ska bokas i god tid innan besöket via e-post till: kundservice@ioff.goteborg.se.

Skriv ner vilken simhall ni vill boka, vilken tid, hur många elever det är och vilken årskurs. Vad det är ni vill göra i anläggningen – bada, göra simprov eller ha simundervisning. Ange också mottagarkod om ni bokar bana och det ska faktureras .

Detta avser simhallarna:

Angered Arena
Askims simhall
Frölundabadet
Hammarbadet
Kärra simhall
Lundbybadet

Boka egen bana

Pris per bana är 219 kronor per timme . Om ni inte väljer att boka bana tilldelas ni plats bland övriga besökare i bassängerna.

Avbokning

Avbokning av bana som inte har skett 7 dagar innan faktureras med full avgift.

Hur länge får vi bada?

Badtid är en timme under terminens vardagar.

Trivsel och säkerhet

Innan ert besök är det viktigt att ni känner till vilka regler som gäller i simhallen. Medföljande lärare går in gratis och ansvarar för elevernas säkerhet och att trivselreglerna följs.

Att tänka på inför ditt besök - trivselregler

Hänglås

För att låsa in sina kläder i skåpen krävs hänglås. Det tar du med dig själv. Det finns också hänglås att köpa i receptionen för 50 kronor.

Samling

Vid ankomst till simhallen samlar läraren eleverna för genomgång. Därefter går läraren ensam fram till receptionen för att få passerband och övrig nödvändig information inför besöket.

Klädsel

Lärarens klädsel ska vara badkläder eller träningskläder. De elever som är med i simhallen, men som inte badar, ska också vara ombytta. Inne i simhallen samlar läraren eleverna och meddelar sin ankomst till badvärden.

Att tänka på efter besöket

Efter besöket ska alltid läraren lämna simhallen sist, detta för att vara säker på att alla elever har lämnat anläggningen.

Vid frågor

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen på 031-368 20 00.