Simskola och simträning

Det är roligt att bada och viktigt att kunna simma. Här i simhallen finns möjlighet att gå på simskola för barn och vuxna, babysim och simträning.

Simundervisning i skolan

Simundervisning är en del av skolans uppdrag och ingår i ämnet Idrott och hälsa. Skolor har möjlighet att boka tid för skolbad i Göteborgs Stads simhallar.

Dessutom erbjuder Göteborgs Stad kostnadsfri simundervisning för skolor där elevernas simkunnighet är låg. Skolorna väljs ut i samråd mellan idrotts- och föreningsförvaltningen och grundskoleförvaltningen och undervisningen bedrivs av simföreningar.

Lär dig simma i Göteborg

Simundervisning för privatpersoner

Simskoleundervisning för privatpersoner bedrivs inte av simhallen utan av andra aktörer. Kontakta dem för mer information och anmälan.

Gratis simundervisning för vuxna

Här kan du läsa mer om gratis simskola för vuxna.

Medföljande på simskola och simträning

För simskolor och babysim är det bara tillåtet för åskådare att vara med vid bassängen vid första gången (kursstart) och sista gången (kursslut). Det är då endast en person per deltagare som får vara med som åskådare i simhallen och kravet är att denna är ombytt till lättare träningskläder. Fler än en person per kursdeltagare och de som inte är ombytta släpps inte in i simhallen.