Lokaler och utrustning

På Älvstrandens bibliotek finns möjlighet att ställa ut, låna dator, använda vårt trådlösa nätverk, skriva ut, skanna och kopiera.

Utställningsyta

Bibliotekets utställningsyta är cirka 12 kvadratmeter. Det finns tillgång till fem montrar, ett flertal skärmar och en flyttbar vägg. Ring eller mejla oss om du är intresserad av att ställa ut på Älvstrandens bibliotek.


Datorer

Älvstrandens bibliotek har tio datorer som är kopplade till en färgskrivare. När du är inloggad på någon av våra datorer har du tillgång till folkbibliotekens databaser. Att använda datorerna är gratis, men du behöver ett giltigt bibliotekskort och en pinkod. Du får använda datorn en timme per dag.


Utskrifter

Du kan skriva ut tre svartvita sidor per dag gratis. Vill du skriva ut mer i svartvitt kostar det 2 kr/sida. Färgutskrifter kostar 5 kr/sida (inga gratis färgutskrifter). Utskrifter betalar du i förväg i informationen.


Skanner

Älvstrandens bibliotek har en kopiator med skanner. Du kan mejla ditt dokument till en e-postadress eller låna ett USB-minne i informationsdisken om du vill spara ett dokument.


Trådlöst nätverk

Du kan surfa trådlöst på Älvstrandens bibliotek. Allt du behöver för att logga in på vårt nätverk är ditt bibliotekskort eller personnummer och pinkod. Om du inte redan har valt en pinkod kan du skaffa en sådan på biblioteket. Det är helt kostnadsfritt och utan tidsbegränsning att använda det trådlösa nätverket.


Kopiator

På Älvstrandens bibliotek kan du kopiera i svartvitt och i färg. Kostnaden är 2 kr per svartvit A4 och 5 kr per färgsida eller A3 sida. Du använder ditt bibliotekskort laddat med den summa du behöver direkt på kopiatorn.