Om Alvgården daglig verksamhet

Verksamheten vänder sig till personer inom autismspektrum samt neuropsykiatriska funktionsvariationer. Vi vänder oss till dig som kan arbeta självständigt under delar av dagen samt arbeta i grupp. Alvgården daglig verksamhet ligger i området Lilleby.

Inriktning

Verksamheten vänder sig till personer inom autismspektrum samt neuropsykiatriska funktionsvariationer. Vi vänder oss till dig som kan arbeta självständigt under delar av dagen samt arbeta i grupp.

Arbetssätt och metoder

Du får en tydlig introduktion, personlig genomförandeplan som ska hjälpa dig att uppnå dina mål. Under året har vi regelbundna uppföljningar och utvärderingsmöten. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande.

Antal deltagare

Verksamheten har möjlighet att ta emot 10–12 deltagare beroende på behov av stöd och förmåga att ingå i gruppaktivitet eller arbeta självständigt.

Personal och kompetens

Här arbetar 2 stödassistenter som har regelbunden tillgång till arbetsledare/metodhandledare.

Språk

Det språk som talas i verksamheten är svenska.

Lokaler och omgivning

Verksamheten ligger lantligt beläget i ett torp med stor trädgård nära skog och hav.

Inne

Du kommer att utföra dina aktiviteter i de olika grupprummen samt kök.

Tillgänglighet och hjälpmedel

I huset finns handikappanpassad toalett.

Ute

Verksamheten ligger i nära anslutning till bland annat Lillebybadet. Det finns grill/pizzeria samt ett café i närheten. Vi ligger i en lantlig miljö med fina promenadstråk och där du kan uppleva skog, hav och natur runt knuten.

Resa hit

Adress: Lillebyvägen 13

Busshållplats: Lillebyvägen

Sök i Västtrafiks reseplanerare