Om Allskaparhuset

Allskaparhuset är till för dig som vill arbeta i en kreativ verksamhet. Lokalerna är till viss del tillgänglighetsanpassade och ligger i Härlanda, nära Munkebäckstorget.

Inriktning och antal deltagare

Verksamheten är kreativ och låter dig skapa med fantasi och känsla. Ungefär 30 deltagare arbetar på Allskaparhuset.

Arbetssätt och metoder

Du arbetar i en av tre grupper, beroende på vad du har för intresse och behov. I verksamheten arbetar vi med Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). AKK är en samling av metoder och kommunikationssätt.

Vi arbetar även med metoden tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande för att du ska kunna få en så tydlig och strukturerad dag som möjligt.

Om du har svårt att kommunicera via tal finns personal som jobbar lite extra med annan sorts kommunikation, bland annat teckenspråk.

Personal och kompetens

På Allskaparhuset arbetar två stödpedagoger och åtta stödassistenter.

Lokaler

Verksamheten ligger i en egen byggnad med tre våningar (hiss finns). Arbetslokalerna har en öppen planlösning, men det finns också flera mindre rum om du behöver avskildhet. I den gemensamma matsalen kan du beställa mat från köket på vardagar.

Verksamheten AllaKan ligger i andra lokaler än resten av Allskaparhuset.

Hjälpmedel

Allskaparhuset är till viss del anpassat för att ge ökad tillgänglighet. Läs mer om lokalerna och dess utformning på Tillgänglighetsdatabasen. Kontakta oss om du har några frågor om vad för möjligheter som finns.

Ute

Det finns en möblerad uteplats på markplan. I området finns breda och bra promenadvägar, butiker och restauranger.

Res hit

Närmaste knutpunkt är Munkebäckstorget, men närmast hållplats för att ta dig till Allskaparhuset är Härlanda. Sök i Västtrafiks reseplanerare för att se ungefärlig resetid.

Flexlinjen

Du kan även ta Flexlinjen till Allskaparhuset. Hållplats: 563 Härlandavägen 27.