Foto: Marit Lissdaniels

Vår förskola


Den lilla mysiga förskolan på Allmänna vägen erbjuder en trygg, rolig och lärorik miljö med plats för både planerade och spontana aktiviteter. Vi är ofta ute på vår egen gård, som ligger skyddat på innergården.

Förskolan ligger i ett bostadskvarter, nära spårvagnshållplats och med en egen skyddad gård på innergården. Förskolan har två åldersblandade avdelningar med barn i åldern 1-5 år. Barnen delas under dagen in i tvärgrupper mellan avdelningarna för att kunna erbjuda barnen en verksamhet som bygger på deras intressen och behov. Avdelningarna har ett nära samarbete och ser sig själva som ”ett hus”.

Personal, aktiviteter och måltider

På förskolan arbetar sju pedagoger som tycker om att samarbeta för att utveckla förskolans verksamhet utifrån barnens bästa. Pedagogerna eftersträvar en varm och lekfull atmosfär på förskolan. Planerande aktiviteter blandas med aktiviteter efter barnens egna önskemål och spontana intressen. Förskolan arbetar med tema, som anpassas och utvecklas efter barnens olika åldrar.

Måltiden är central i förskolan och pedagogerna arbetar aktivt med att skapa goda samtal och samspelssituationer, liksom att främja barnens kunskap om och intresse för nyttig mat. Maten tillagas på ett äldreboende i närheten och serveras av förskolans egna måltidsbiträde.

Vad är viktigt på vår förskola?

Vårt främsta ledord är trygga relationer. Med barnet i centrum skapar vi trygga relationer med andra barn, med pedagoger i förskolan och mellan pedagoger och föräldrar. Ett tryggt barn vågar och vill utforska världen. Med trygghet som grund skapas goda förutsättningar för lärande.

Förskolans läroplan finns med oss dagligen. Vi har brutit ner läroplanen i ett pedagogiskt årshjul, för att kunna fokusera på olika läroplansområden vid olika tidpunkter under året.  Vi planerar, genomför, följer upp, analyserar och utvecklar verksamheten enligt läroplanens krav på systematiskt kvalitetsarbete. Vi är engagerade i vårt arbete och arbetar för ständig förbättring och utveckling av vår verksamhet.

Samarbete och relationer

Samarbetet mellan arbetslagen har som mål att alla barn ska vara trygga med alla pedagoger. När vi arbetar med mindre grupper, turas vi om i att hålla i gruppens aktiviteter. Barnen lär känna varandra och får relationer och lekkamrater på båda avdelningarna.

Samarbete med föräldrar prioriterar vi högt. Vi ordnar gärna aktiviteter för att involvera föräldrarna och göra det möjligt för dem att ta del av vad som händer på förskolan. Eftersom vi följer varje barn hela vägen, från 1 års ålder till dess att det är dags för förskoleklass, har vi goda möjligheter att skapa goda relationer och ha ett nära samarbete kring barnets utveckling och lärande. Vi följer varje barn och erbjuder utvecklingssamtal en gång om året.

Vi vill att det ska vara en varm och glad atmosfär i förskolan och arbetar för att det ska kännas roligt och tryggt för barnen att komma till oss. 

Information och dialog

Information och dialog är viktigt för att skapa och behålla en förtroendefull relation mellan förskolan och dig som vårdnadshavare. Du får information från och kan samverka med förskolan på följande sätt:

  • Informationsbrev från rektor.
  • Den dagliga kontakten vid hämtning och lämning av ditt barn.
  • Månadsbrev - varje avdelning skriver ett månadsbrev till dig som förälder med relevant information om verksamheten.
  • Hjärntorget, som är vår lärplattform där bilder, film och text som beskriver vår verksamhet publiceras.
  • Möte för alla vårdnadshavare en gång per år.
  • Utvecklingssamtal en gång per år. 

Vill du veta mer om förskolan?

Är det dags att välja förskola?
Välkommen på informationsmöte och öppet hus