Foto: Lisa Sundberg

Aktiviteter

Till oss på Aktivitetshus Sekelhuset kan du komma och bara umgås med andra, eller läsa och fika. Du kan också delta i en av de många aktiviteter, kurser och grupper som vi har.

Våra kurser och cirklar

Sekelhuset erbjuder en rad kurser, som anordnas i samarbete med Folkuniversitetet. Du kan välja bland engelsk konversation, silversmide och keramik/skapande verkstad. Kurserna kostar 500 kronor per termin. Du kan även delta i en tidningsgrupp, språkcafé, ”hänt i veckan” där vi diskuterar aktuella händelser och gymträning med instruktör. De cirklarna är kostnadsfria.

Våra aktiviteter

På Sekelhuset har du möjlighet att pröva snickeri och träslöjd, möbelrenovering, möbeltapetsering och textilsömnad. Vi har arbeten med olika svårighetsgrader, som passar dig oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av liknande hantverk. Både i snickeriet och i textilverkstaden är du välkommen att tillverka/laga saker åt dig själv. Vi har även en köksgrupp som lagar frukost och lunch varje dag, där du som är intresserad av matlagning och service är välkommen att delta.

Unga Vuxna

Unga vuxna är en verksamhet för dig som är 18-35 år, med någon form av psykisk problematik. Här kan du delta i olika aktiviteter som finns speciellt för dig som är ung, till exempel matlagning, diskussionsgrupp eller prova på olika typer av hantverk. Varje onsdag har vi en öppen grupp där vi träffas för att spela spel, fika, gå på bio, bowla eller något annat roligt som vi bestämmer tillsammans.

Matservering

På Sekelhuset kan du varje dag köpa frukost, lunch och fika till ett bra pris.

Aktuellt program för aktiviteterna och kurserna

Gällande program och schema med veckodagar och tider för aktiviteterna och kurserna hittar du på sidan Program.

Aktivitetskatalogen

På webbplatsen www.aktivitetskatalogen.se kan du hitta information om verksamheter, aktiviteter och föreningar i Göteborg som riktar sig till personer med psykisk ohälsa. Katalogen riktar sig även till personal inom sjukvården, socialtjänsten, försäkringskassan och arbetsförmedlingen som kommer i kontakt med personer med psykisk ohälsa.