Foto: Lisa Sundberg

Aktiviteter

Aktivitetshus Nordost Angered är ett aktivitetshus för dig mellan 18 – 65 år med någon form av psykisk problematik. Hit kan du komma för att träffa andra eller delta i aktiviteter och studiecirklar.

Aktuellt program för aktiviteterna och kurserna

Gällande program och schema med veckodagar och tider för aktiviteterna och kurserna hittar du på sidan Program.

Unga vuxna

Unga vuxna är en verksamhet för dig som är 18-35 år. Aktiviteterna varierar beroende på intresse i gruppen, ibland har vi rollspel, matlagning, TV-spel eller bara hänger.

Lunch och fika

På aktivitetshus Angered lagar vi lunch i arbetsgrupper varje dag utom tisdag. Du som är med och lagar maten äter gratis, så klart! Om du bara är med och äter så kostar det 40 kr. Här kan du också fika billigt och gott.

Köksgrupp

Du har möjlighet att vara med i någon av våra köksgrupper. Vi planerar lunchmenyer och lagar maten tillsammans onsdag och torsdag. Ibland bakar vi en god kaka också.

Musiknerdarna

Det här är en grupp för dig som gillar musik. Vi spelar inga instrument, men gottar ner oss i skivor och filmer med musiktema.

Kreativ textil

Här kan du använda våra symaskiner för att laga kläder eller sy något nytt. Vi har även garn och redskap om du vill virka eller sticka.

Glaskonst

Lär dig glasfusing, en konstform där du utforskar glasets möjligheter. Kursen bedrivs i samarbete med Folkuniversitetet och kostar 400 kr/termin.

Löpning

Kom och var med! Vi springer korta och långa sträckor i Angereds natursköna miljö. Alla kan vara med och vi anpassar utmaningen efter deltagarna.

Gym

I vårt enkla men välutrustade garage-gym kan du träna oavsett nivå, allt ifrån att gå på löpband till att bänkpressa eller köra boxningsträning på säck. Du har även tillgång till dusch. Glöm inte handduk!

Rockgrupp

På torsdagar kan du vara med i någon av våra två rockgrupper, oavsett om du är nybörjare eller gitarrhjälte. Kursen drivs i samarbete med Folkuniversitetet och har en terminsavgift.

Fredagsmys

Vi avslutar veckan med fika och någon aktivitet, kanske kolla på film eller utmanar oss med ett quiz.

Fiskeklubben bottennappet

Vi träffas för att binda flugor ibland, och ibland åker vi ut och fiskar, både i sjö och hav. Vi har utrustning att låna ut och även ett gruppfiskekort. Kontakta Magnus för mer information på 0736 – 65 50 18.

Aktivitetskatalogen

På webbplatsen www.aktivitetskatalogen.se kan du hitta information om verksamheter, aktiviteter och föreningar i Göteborg som riktar sig till personer med psykisk ohälsa. Katalogen riktar sig även till personal inom sjukvården, socialtjänsten, försäkringskassan och arbetsförmedlingen som kommer i kontakt med personer med psykisk ohälsa.