Aktiviteter


Aktivitetshuset erbjuder möjlighet till social gemenskap, meningsfull sysselsättning och stöd ut i arbete eller studier. Vi är till för dig som är från 18 år, har psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning och vill bryta din isolering.

Mötesplats

Du kan komma hit för att träffa andra, ta en fika eller läsa en tidning. Handledare finns tillgängliga i träffpunkten/mötesplatsen.

Öppna aktiviteter

Utbudet varierar beroende på efterfrågan och aktivitetshusets förutsättningar. Öppna aktiviteter är kostnadsfria, eventuellt kan en materialkostnad tillkomma.

Unga vuxna

Är du 18 – 35 år och vill träffa andra unga i samma situation så finns det en grupp som träffas och har olika aktiviteter. Gruppen bestämmer aktiviteter tillsammans. Det kan exempelvis vara att spela brädspel, laga mat, gå på en utställning, ta en fika på stan eller grilla i en park.

Olika former av arbetsgrupper

För dig som vill ha mer struktur och närma dig studier eller arbete finns arbetsgrupper med olika inriktning. På din väg mot arbete eller studier kan du, i mån av plats, få individuellt stöd och vägledning av en arbetsspecialist.

Mat och fika

På Aktivitetshuset finns möjlighet att köpa fika. Flera dagar i veckan lagar en köksgrupp lunch som går att köpa till självkostnadspris.

Husmöten

Vi tror att möjligheten att påverka ökar en känsla av delaktighet. På våra husmöten kan du bidra med dina idéer.

Friskvårdsklubben

Vi samarbetar med Friskvårdsklubben som håller i olika aktiviteter.