Aktiviteter

Här kan du läsa om de kurser, grupper och träffar vi ordnar. En del kostar det att vara med i, andra inte. Men du kan också komma till oss och "bara vara" utan att delta i de olika aktiviteterna. Då kan du exempelvis fika, äta lunch, läsa tidning eller umgås.

Aktuellt program för aktiviteterna och kurserna

Gällande program och schema med veckodagar och tider för aktiviteterna och kurserna hittar du på sidan Program.

Öppna grupper

Du kommer när du vill vara med. Du behöver inte göra någon anmälan innan. Du bekostar ditt eget material.

Kreativ grupp

Du behöver inte anmäla dig i förväg till vår Kreativa grupp på onsdagar klockan 10-12. Kostnad: 10 kr/gång inklusive grundmaterial + kostnad för ytterligare material. Vi kan bara ta emot kontanter. Om du inte hinner klart kan du komma på torsdag kl 10-12 för att göra klart ditt projekt. Då är gruppen utan handledare.

Juni
3 - Vävning- litet format med trasor och garn
10 - Under planering

Fredagsaktivitet

Här sysslar vi ofta med musik. Det kan handla om ett musikquiz, att vi lyssnar på favoritmusik eller löser melodikrysset tillsammans. Du behöver inte anmäla ditt deltagande.

Musiktimmen

Här sysslar vi med musik. Det kan handla om ett musikquiz, att vi lyssnar på favoritmusik eller löser melodikrysset tillsammans.

Husmöte

Här har du som deltagare chans att påverka innehållet i din verksamhet. Aktivitetshuset bjuder medverkande deltagare på fika.

Unga vuxna

Är du mellan 18 och 35 år och har någon form av psykisk ohälsa?
Skulle du vilja ha någonstans att gå, där du kan träffa andra i samma ålder och göra roliga aktiviteter?
Då kanske gruppen Unga Vuxna på Aktivitetshus Hisingen kan vara något för dig.
Notera att schemat är preliminärt, aktiviteterna kan komma att ändras.
Måndagar 12:45 och torsdagar 13:00
Det går utmärkt att ta med dig någon om du inte vill komma själv, till exempel din kontaktperson eller boendestödjare.

BISTRO - köksgrupp

Du kan också vara med i BISTRO- köksgrupp. Den är till för dig som på bestämda tider vill vara med i köksarbetet. Vi arbetar tillsammans med den förberedande arbetsträningsgruppen med att laga frukost och lunch åt deltagarna på aktivitetshuset. Här finns ingen tidsbegränsning eller åldersgräns.

Mat och fika på Aktivitetshus Hisingen

Frukost
Tisdag-fredag erbjuder BISTRO möjlighet att äta frukost på Aktivitetshuset.

Lunch
Du har möjlighet att äta lunch på aktivitetshuset tisdag, onsdag och fredag. På måndagar och fredagar lagar inte deltagarna i BISTRO någon mat men då finns det frysta portionsrätter att köpa. På fredagar kan du beställa en lunchsmörgås senast kl 11.00.

RSMH/Näckrosen

RSMH/Näckrosen är en kamratförening som bland annat håller extra öppet för sina medlemmar när aktivitetshuset har stängt.

Friskvårdsklubben

Vi samarbetar regelbundet med Friskvårdsklubben www.friskvårdsklubben.se som är en brukarstyrd förening som anordnar och driver diverse motions- och friskvårdsaktiviteter. Friskvårdsklubben har numera aktiviteter utomhus på måndagar på Aktivitetshus Hisingen. De har kontor på Aktivitetshus Nordost, Sekelhuset och samverkar också med övriga aktivitetshus i Göteborg.

Aktivitetskatalogen

På webbplatsen www.aktivitetskatalogen.se kan du hitta information om verksamheter, aktiviteter och föreningar i Göteborg som riktar sig till personer med psykisk ohälsa. Katalogen riktar sig även till personal inom sjukvården, socialtjänsten, försäkringskassan och arbetsförmedlingen som kommer i kontakt med personer med psykisk ohälsa.