Foto: Lo Birgersson

IT och data, ljud och bild

Inriktningen IT och data, ljud och bild vänder sig till dig som är intresserad av media och att skapa med hjälp av datorn. På Aktivitetcenter kan du till exempel ägna dig åt tidningsproduktion, trycksaker, fotografera och skapa egna filmer.

Aktivitetcenter är en daglig verksamhet för dig som har drabbats av förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom i vuxen ålder. På Aktivitetcenter arbetar vi med att ta tillvara och främja dina förmågor. Här får du arbeta i en kreativ miljö med tillgång till engagerad och kunnig personal. Vi bedriver all verksamhet i grupp.

Detta kan du arbeta med

Om du är intresserad av media och datorer kan du arbeta med att skapa trycksaker och fotografera. Aktivitetcenter har utrustning för tidningsproduktion och tillsammans ger vi ut en egen tidning. Du kan till exempel skriva texter till tidningen, bidra med egna foton och illustrationer eller göra formgivningen. Väljer du denna inriktning ingår kultur i olika former.

Hälsa och musikPå Aktivitetcenter ingår hälsa, musik och kultur i all verksamhet - oavsett vilken inriktning du väljer. Det betyder att du alltid får tillfälle att röra på dig under dagen.

Du får också ta del av musik och kultur. Det innebär att vi gör avbrott i arbetet för att sjunga och spela tillsammans.

Avbrott för vila och avkopplingVi är lyhörda för hur du mår varje dag. Under arbetsdagen har du alltid möjlighet att vila när du behöver det. Blir du trött, kan du gå undan och koppla av i något av våra olika vilrum.